Каква е разликата между характеристиките на изолацията Termit?


Характеристики на септична яма

Основният елемент на този дизайн е правоъгълен пластмасов резервоар. Състои се от няколко взаимосвързани камери, през които текат отпадъчните води. Тук той се филтрира чисто и също така се избистря поради наличието на бактерии.

При такава септична яма има няколко важни плюса:

 • нестабилност, тъй като по време на работа не са необходими захранвания;
 • сходството на основните характеристики с популярното оборудване Tank;
 • устойчивост на различни външни фактори поради наличието на ребра за усилване и значителна дебелина на стената;
 • няма нужда да се използват допълнителни крепежни елементи или бетониране на ямата;
 • повишена производителност;
 • плътността на тялото, възможна поради липсата на шевове;
 • достъпна цена;
 • необходимостта от изпомпване само веднъж годишно, което прави работата на системата доста удобна;
 • здравина и издръжливост на конструкцията.

Сред недостатъците си струва да се отбележи липсата на система дълбоко почистване и филтриране на миризми... Именно това прави възможна автономната работа на оборудването.

Ново на alldoma.ru

LLC "TT" - "Топлоизолационни технологии" - производител екструдиран пенополистирол (XPS) THERMIT (Красноярска територия). Новото модерно производство допринася значително за развитието както на икономическата, така и на социалната сфера на региона: модерните строителни технологии стават все по-достъпни, създават се нови работни места.

Днес технологичните решения в строителството вече не могат да бъдат представени без използването на леки топлоизолационни материали. Екструдираната полистиролова пяна (XPS) е нова качествена стъпка в развитието на топло, хидро и звукоизолация. Надеждността и дълготрайността на сградите е значително повишена, което играе специална роля в суровите климатични условия на нашия регион.

Нашите продукти са предназначени предимно за местни, регионални потребители. Чрез намаляване на разходите за транспорт и съхранение, панелите THERMIT са по-достъпни от други подобни материали.

С пускането в експлоатация на фабрика за производство на екструдиран пенополистирол, нашата компания допринася за решаването на основния въпрос за запазване на топлината, спестяване на енергия, допринася за развитието на строителните технологии.

Каним предприятия, организации на територията на нашия регион и други региони да си сътрудничат.

В нашата съвместна работа ние даваме приоритет на партньорствата, основани на принципите на дългосрочното сътрудничество.

КАКВО Е THERMIT Екструдирана полистиролова пяна Е висококачествен топлоизолационен материал за употреба в условия на екстремни температури, физическо натоварване и влажност. Производството на екструдиран пенополистирол възниква в средата на миналия век. Уникалността на технологията се крие във факта, че екструдирането на полистирол направи възможно получаването на материал със затворена клетъчна структура.

Топлоизолационни плочи THERMIT са изработени от екструдиран пенополистирол (XPS). THERMIT е сходен по своите характеристики с такива утвърдени марки от този материал като Penoplex, Timplex, Styrofoam.

Основните характеристики на новия материал са минимално водопоглъщане, висока якост и отлични топлоизолационни свойства.

Технологията на производство на топлоизолационни плочи THERMIT предвижда използването на различни компоненти, което позволява да се използва в различни области на строителството за решаване на широк спектър от задачи.Подписващата цветова схема придава на дрехите уникален топъл жълт цвят.

ОСНОВНИ СВОЙСТВА НА THERMIT Поради своята затворена клетъчна структура, THERMIT има най-ниската степен на водопоглъщане в сравнение с други топлоизолационни материали.

Ниска топлопроводимост.

Висока якост, устойчивост на дългосрочно механично напрежение.

Устойчив на горене.

Не подлежи на гниене.

Не се усвоява от животни и микроорганизми, поради което не се използва от тях като фураж и не създава среда за размножаване на гъбички и бактерии. Уникални свойства на плочите THERMIT осигуряват устойчивост на материала към екстремни температури. Поддържането на експлоатационни характеристики при излагане на ниски температури позволява THERMIT да се използва успешно в условия на вечна слана. Разходите, свързани с изграждането и отоплението на сгради и съоръжения в Далечния север, са значително намалени.

Дълъг експлоатационен живот.

Лесно използване, простота на дизайнерските решения.

Възможността за използване на материала в различни други области.

ПРЕДИМСТВА НА ТЕРМИТНИТЕ ПЛАСТИ При избора на топлоизолационен материал е необходимо да се обърне внимание на основните физични, технически и експлоатационни параметри. Сравнението на екструдираната полистиролова пяна с други видове топлоизолационни материали ясно демонстрира предимствата на плочите THERMIT.

Екструдираният пенополистирол има най-ниска топлопроводимост (0,03 W / mooC) в сравнение с други топлоизолационни материали.

Притежавайки затворена клетъчна структура, плочите THERMIT абсорбират 20 пъти по-малко влага в сравнение с други видове материали. Поради такова ниско ниво на водопоглъщане, топлоизолационните свойства на материала остават непроменени - екструдираният пенополистирол е гарантирано да поддържа експлоатационни качества за 50 години.

Важно предимство на плочите THERMIT е устойчивостта на всякакъв вид биологична атака и химическо разлагане. Според опита на строителите, във влажна среда минералната вата може да бъде податлива на гниене и плесен.

Притежаващи висока влагоустойчивост и якостни характеристики, плочите THERMIT не подлежат на пропадане и други видове физическа деформация. При значителни механични натоварвания THERMIT запазва своите свойства, издържайки средно 50 тона на м2.

Съвременните изисквания за ефективност, надеждност и увеличаване на експлоатационния живот на сградите определят използването на съвременни технологии в проектирането и инженерните разработки. Поради своите уникални експлоатационни характеристики, топлоизолационните плочи THERMIT се използват в голямо разнообразие от строителни области.

Използването на екструдиран пенополистирол не води до никакви екологични последици.

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА THERMIT Топлоизолация на основи на нискоетажни и многоетажни сгради;

Топлоизолация на подове, включително подове с вградена отоплителна система;

Изолация на сутерена;

Топлоизолация на стени, външни и вътрешни, елиминиране

„Студени мостове“;

Топлоизолация на покриви, подмяна на остаряла топлоизолация, изграждане на обърнати покриви;

Греди - често срещани конструктивно наименование на системата на покривната ферма, което представлява набор от подпори и подпори, както и летви и контра летви, които опират в основата. Гредите са носещи конструкции, които осигуряват местоположението на скатния покрив. Конструкциите включват вертикални стълбове, наклонени "крака" и наклонени подпори. Надеждността на цялата тази система определя колко дълго и колко ефективно покривът (и цялата къща) ще ви служи.И компетентният дизайн в този случай не е никак лесен, защото тази част от сградата има голямо разнообразие от много различни товари. Сред тях са ефектите от вятър, дъжд, натоварвания от сняг (този елемент е особено важен, ако сградата се намира в студена климатична зона). Покривът трябва да може да поддържа уверено теглото на човека, както и оборудването, което се поставя (например антени). Невъзможно е да не се вземе предвид относително рядката, но способна да има сериозен разрушителен ефект от явлението, по-специално градушка.

Система за покривна ферма включва активното използване на дърво. Този материал е лесен за обработка, надежден и може да продължи много дълго, но за да се постигне максимална производителност, дизайнът трябва да включва редица защитни мерки от проектния план. Освен това трябва да се спазват определени условия на експлоатация, поради което системата на гредите на таванския покрив се поддържа в изправност.

Система за покривна ферма

Строителство на пътища и железопътни линии;

Изграждане на писти и други летищни съоръжения.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ МАТЕРИАЛ ЗА ТЕРМИТ- 35 може да се използва рационално за външна и вътрешна изолация на стени, подове, в промишлени и жилищни сгради. THERMIT-45 се използва главно при изграждането на пътища и железопътни линии, за топлоизолация на основи в условия на издигане и вечно замръзване, както и за монтаж на инверсионно управлявани покриви.

ИЗОЛИРАНЕ НА ФОНДАЦИИ В основата на всяко строителство е процесът на изграждане на фундамент, поради което при проектирането е необходимо да се вземат предвид всички аспекти, които ще осигурят дългосрочната му експлоатация. Надеждната топлоизолация на основата ще избегне онази част от проблемите, свързани с движенията и надигането на почвата под въздействието на влага и ниски температури.

Според експерти по време на експлоатацията на сградата без използването на ефективна топлоизолация на основата на сградата се губят до 20% от топлината. По този начин съвременните технологии за топлоизолация, използвани при изграждането на основата, могат значително да намалят нивото на топлинните загуби в сграда.

Използването на плочи THERMIT предотвратява замръзването на почвата, в резултат на което се изключва деформация на носещите конструкции при интензивни температурни промени.

Най-добрият вариант, както от структурна, така и от финансова гледна точка, е пълната външна топлоизолация на подземната част на сградата по периметъра. Това решение предпазва основата от неблагоприятни фактори и значително подобрява условията на работа на фундаментните стени.

ИЗОЛИРАНЕ НА СУХОВНИ ПРОСТРАНСТВА ИЗОЛЯЦИЯ НА ФОНДАЦИЯ НА НИСКО СГРАДИ, КОТАЖИ Използването на топлоизолационни плочи THERMIT избягва редица проблеми, свързани с изграждането и експлоатацията на мазета:

резки промени в температурния режим в помещението;

въздействието на почвените води и необходимостта от изкуствено поддържане на оптимален режим на влага;

механични повреди на хидроизолационния слой по време на строителството;

необходимостта от защита на строителните елементи от въздействието на други разрушителни фактори.

Технологичните решения, използващи плочи от екструдиран пенополистирол, могат значително да увеличат експлоатационния живот на стоманобетонните конструкции, сутеренните стени.

Създаването на стабилен микроклимат повишава нивото на комфорт и отваря допълнителни възможности за използване на мазето. Строителните разходи се намаляват значително чрез намаляване на дълбочината на основата на основата. Тази възможност се дължи на факта, че използването на плочи THERMIT предотвратява замръзването на почвата.

Основите с ниско ниво на погребение са широко разпространени във връзка с развитието на нискоетажно строителство.При издигане на вили, както и на сгради от леки метални конструкции, поради използването на плочи THERMIT се предотвратява проникването на студ през основата на основата във вътрешността. По този начин използването на плочи THERMIT може значително да намали разходите за отопление на сгради.

ИЗОЛАЦИЯ НА ПОДОВЕ Нивото на запазване на топлината в помещението до голяма степен зависи от начина, по който е проектирана подовата настилка в сградата. Използването на плочи THERMIT позволява не само да се намалят показателите на топлинните загуби, но също така дава възможност да се използва топлинният капацитет на материалите, натрупвайки топлина в носещи строителни конструкции. Друго важно предимство на плочите THERMIT е намаляването на дебелината на топлоизолационния слой, което прави възможно увеличаването на височината на интериора.

В зависимост от проектните задачи има няколко насоки за използване на плоскости THERMIT за подова изолация:

Топлоизолация на подовете на първите етажи. Качеството на подовата изолация до голяма степен зависи от това колко успешно е осигурено запазването на топлината в строителните конструкции, които се чифтосват с пода: сутеренни стени, мазе. Изолация на сутерен. Той е особено важен при условия на висока влажност на почвата и в непосредствена близост до подпочвените води. Топло и звукоизолация на междинните подове. Топлоизолация на подове с вградена отоплителна система. За отопляемите подове наличието на топлоизолационен слой е предпоставка. В противен случай нивото на консумация на енергия се увеличава значително, за да се поддържа даден температурен режим. Допълнителен слой пароизолация е изключен.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТЕРМИТНИ ДАБЛИ ЗА ИЗОЛИРАНЕ НА СТЕНИ Почти половината от топлинните загуби на сграда могат да бъдат свързани с недостатъчно ефективна топлоизолация на външните стени. Използването на плочи THERMIT позволява не само значително да намали степента на загуба на топлина, но също така осигурява защита на външните структурни елементи от въздействието на неблагоприятните фактори на околната среда.

Фасадната изолация е най-често срещаният начин за изолиране на стени. Дъските THERMIT са разположени от външната страна на носещата конструкция. По този начин стената работи в по-благоприятни условия, тъй като поради външния топлоизолационен слой стената е в зоната на положителни температури, което й позволява да акумулира топлина и по този начин да намали разходите за отопление на помещението.

Топлоизолационни плочи THERMIT могат успешно да се използват за изолация във вътрешния слой на стената. В този случай основното изискване за изолационния материал е издръжливостта. Такава конструкция не може да бъде ремонтирана, тъй като експлоатационният живот на топлоизолацията е по-висок от този на заграждащия материал.

Екструдираният пенополистирол все повече се използва вместо пяна в сглобяеми бетонни панели във високи сгради.

ТЕРМИТ В ИНВЕРСИОННО УПРАВЛЕНИЕ НА ПОКРИВА Днес инверсионните покриви стават все по-популярни в строителството. Основната разлика от традиционния метод на монтаж е, че хидроизолационният слой се намира под изолационния слой, директно върху бетонната основа. Този подход ви позволява да защитите покривната конструкция от механични повреди, да защитите хидроизолационната мембрана от въздействието на екстремни температури и да предотвратите наводняване на сградата в случай на голямо количество валежи. Важно предимство на обърнат покрив е възможността за по-бърз монтаж, намаляване на теглото на конструкцията поради липсата на бетонна замазка.

Изграждането на обърнат покрив се използва успешно за експлоатирани повърхности: подреждане на пешеходни зони и пътни платна, засаждане на зелени площи.В същото време тази технология поставя повишени изисквания за експлоатационните характеристики на топлоизолационния материал: устойчивост на продължително механично напрежение, устойчивост на влажна среда. Екструдираният пенополистирол THERMIT напълно отговаря на посочените изисквания.

ПОКРИВНИ ПОКРИВИ, СУПЕРСТРУКЦИЯ НА ПРИЛОЖЕНИ ПОДОВЕ През последните години таванските етажи стават все по-популярни в областта на ниското строителство. Те са по-ефективни в архитектурно отношение и също така позволяват допълнително жилищно пространство в таванската част. Плочите от екструдирана пенополистиролна пяна THERMIT се използват успешно при изграждането на вили, летни вили и други нискоетажни сгради с наклонен покрив.

Използване на плочи THERMIT за изолация на пода на тавана.

ЛЕКОВИ ПОКРИВИ За индустриални сгради, складове, търговски площи се използва технологията на изграждане на лек покрив с основа от леки профилирани метални конструкции. Използването на плочи THERMIT позволява с порядък да намали натоварването на носещите конструкции в сравнение с използването на топлоизолационни материали от предишното поколение.

ФОРМИ ЗА ДОСТАВКА НА ТЕРМИТНИТЕ ПЛАСТИ Материалът се доставя под формата на плочи, опаковани в специален филм. Ниското тегло на материала, високата якост и устойчивост на механични повреди позволяват да се избере всеки удобен начин на транспорт за доставка на материала до потребителя.

КРАЙНА ФОРМА И ОБРАБОТКА Гладката повърхност на плочите THERMIT значително улеснява монтажа на топлоизолационния материал. За да се избегне образуването на студени мостове, за да се опрости полагането и прикриването на фугите между плочките, се предоставят различни опции за ръбове: прав, "избран квартал", жлеб с шип. Плочите са лесни за обработка. Необходимите настройки могат да бъдат направени с конвенционален режещ инструмент.

В допълнение към описаните приложения, THERMIT може да се използва като опорна основа за други материали. Повърхността на екструдираната полистиролова пяна може да бъде облицована с различни декоративни материали: пластмаса, дърво, плат или метал. Такива продукти могат да се използват както за вътрешна декорация на помещения, така и за декорация на външната част на сградата.

Отделно е необходимо да се отбележи използването на плочи THERMIT за довършителни работи и топлоизолация на хладилно оборудване, хладилни автомобили. https://www.thermit-tt.ru/

Основните видове строителство

Septic Termit разполага с широка гама от модели, което прави възможно избора на оборудване, като се вземат предвид определени технически характеристики.

 • Termit-Profi за 1,2 m³ е инсталиран в къщи, чиято площ не надвишава 100 m². Този дизайн е подходящ за семейство от 2-3 души. Продуктът обслужва не само душ, тоалетна и мивка, но и домакински уреди като пералня или миялна машина.
 • Termit-Profi за 2 m³ е подходящ за жилище с площ от 100-200 m². Благодарение на този дизайн ще бъде възможно почистване на канализацията, идваща от няколко тоалетни и мивки, както и вана, душ и пералня.
 • Termit-Profi 5,5 m³ се счита за най-мощната септична яма, както се вижда от многобройни рецензии. Този дизайн се отличава с повишена производителност и наличието на 3 камери, така че ще бъде възможно да се обслужват не само водопроводни инсталации и пералня, но дори и джакузи. Освен това всяка камера е снабдена със запечатан капак, пемза и влакна с анаеробни бактерии.

Изолация THERMIT XPS 1200 * 600 * 50 мм - 8 броя

Цената е посочена за 1 опаковка: 8 чинии в опаковката (0,278m3. = 5,5458 м2), 1 чиния - 1200 * 600 * 50 мм

Области на употреба:

Екструдираните полистиролови плочи THERMIT XPS, THERMIT XPS 35, THERMIT XPS 40, THERMIT XPS 45 са предназначени за използване в индустриално, жилищно и комунално и селскостопанско строителство, като топлоизолация на нулеви цикли, мазета, стенни огради, тавани, покриви и премахване на "мостове студено".Също така плочите се използват в хладилната промишленост, при строителството на пътища и железопътни линии, при изграждането на газопроводи и нефтопроводи и летища. Възможно е да се извърши топлоизолация както на строящи се, така и на вече издигнати сгради и конструкции.
Използването на плочи от екструдиран пенополистирол THERMIT XPS, THERMIT XPS 35, THERMIT XPS 40, THERMIT XPS 45 като топлоизолация може значително да спести енергия, изразходвана за отопление на изолирани сгради, конструкции и конструкции; намаляване на теглото на строителните конструкции; намаляване на разхода на други строителни материали и увеличаване на експлоатационния живот на строителните конструкции. Използването на плочи от екструдиран пенополистирол THERMIT като изолационен слой допринася за повишаване на енергийната ефективност на изолирани сгради, конструкции и конструкции, което отговаря на изискванията на Федералния закон RF № 261-FZ "За спестяване на енергия и за повишаване на енергийната ефективност"... По този начин, плочите от екструдиран пенополистирол THERMIT XPS, THERMIT XPS 35, THERMIT XPS 40, THERMIT XPS 45 могат да бъдат наречени високоефективен топлоизолационен материал.

Екструдираните плочи от пенополистирол THERMIT са химически инертни, не отделят вещества, вредни за здравето на живите организми. Те напълно отговарят на изискванията за хигиена на жилищни и обществени помещения, в потвърждение на което има подходящо санитарно и епидемиологично заключение.

Спецификации:

Име на индикатора, мерна единицаСтойности за дъски "THERMIT" марки
Клас на дъската THERMIT XPSXPSXPS 35 (G3)XPS 35 (G4)XPS 40 (G4)XPS 45 (G3)XPS 45 (G4)
Плътност, кг / куб. м25.0…28.028.0…35.028.0…35.035.0…45.038.0…48.038.0…48.0
Топлопроводимост при (25 ± 5) ° C, W / m ° C, не повече0.0330.0330.0330.0340.0340.034
Якост на натиск при 10% (** 5%) линейна деформация, MPa, не по-малко0.150.25*0.25*0.45**0.50.5
Максимална якост при статично огъване, МРа, не по-малко0.250.350.350.70.40.4
Водопоглъщане за 24 часа, обемни%, не повече0.40.40.40.20.20.2
Група на запалимостG4G3G4G4G3G4
Група на запалимостВ 3В 2В 3В 3В 2В 3
Коефициент на производство на димD3D3D3D3D3D3

* за THERMIT XPS 35 плочи с дебелина 20 mm и 30 mm, якостта на натиск при 10% линейна деформация е не по-малка от 0,18 MPa

** - за плочи THERMIT XPS 40 якостта на натиск е посочена при 5% линейна деформация

Допустимият температурен диапазон на приложение е от -50 до +75 С. Изолационните плочи THERMIT XPS могат да имат два вида обработка на ръбове: гладък ръб (N) и L-образен ръб (L) (с дебелина над 20 mm), Z -оформен ръб.

Можете да закупите изолация THERMIT XPS на ниски цени с доставка в Новосибирск, Бердск, Искитим, НСО в онлайн магазина Новострой. Посочете подробности по телефона. 310-75-90 и 310-76-90

Как работи устройството

Дизайнът предполага наличие на 2-3 резервоарасвързани чрез съответните канали. Отпадъчните води текат през тях, като се филтрират чисти.

Като цяло функционирането на септичната яма Termit се осъществява на 5 етапа.

 1. Първо, канализацията влиза в основния резервоар. Тук всички неразтворими частици падат на дъното под формата на утайка.
 2. Течността навлиза във втората камера, докато плаващата утайка не прониква тук. Механичното почистване се извършва във втория резервоар. Става въпрос за утаяване на течността.
 3. В третата камера анаеробните бактерии навлизат във водата, причинявайки разлагане и частично разтваряне на отпадъчните води. Останалата течност преминава през подходящ елемент, който осигурява филтрация на ниво 75%.
 4. След пречистване и частично избистряне течността преминава в напоителната система.
 5. Вече в почвата се извършва допълнителна обработка на отпадъчните води, тъй като бактериите продължават да разграждат органичните вещества. В резултат водата ще бъде напълно безопасна, тъй като се филтрира чиста.

THERMIT SP ROLL

Топлоизолация за тръбопроводи THERMIT SP ROLL може да се използва за топлоизолация на тръби, където технологичните процеси изискват висока чистота: във фармацевтичната, хранителната, микробиологичната индустрия, производството на високоточна електроника. За разлика от сегментите и полуцилиндрите, всяка плоча THERMIT SP ROLL обвива цялата тръба и е удобно закрепена с пластмасова лента или стоманен пръстен. Той може да бъде премахнат и използван повторно, ако е необходимо.

Тази топлоизолация е удобна за товарене и разтоварване и заема по-малко място в склада и по време на транспортиране.Работи по топлоизолация на тръбопроводи с използване THERMIT SP ROLL може да се извърши през зимата, тази изолация ви позволява да съкратите времето за монтаж, изисква по-малко ръце. THERMIT SP ROLL качествено предпазва тръбите от замръзване, изпълнява защитна функция поради структурната твърдост на повърхностния слой, като по този начин увеличава експлоатационния живот на инженерните конструкции като цяло.

THERMIT SP ROLL може да се използва за топлоизолация на тръби с диаметър от 58 до 630 мм, използва се за транспортиране на продукти с температури от -50 до +75 градуса по Целзий, с външно, полузаровено и напълно заровено полагане.

Монтаж и поддръжка на септична яма

Както бе споменато по-рано, по време на работа на оборудването на Termit се използват бактерии, които са отговорни за преработката на органични вещества и разцепването им до въглероден диоксид, както и вода и минерали. Съответно, след почистване отпадъчните води се нуждаят от допълнително филтриране в почвата. Поради тази причина е важно внимателно да изберете подходящо място за инсталиране. Така че е необходимо да се вземе предвид не само състава на почвата, но и нивото на подпочвените води.

За инсталиране на септична яма необходими са няколко инструмента:

 • 2 тръби;
 • монтаж;
 • пясък с цимент;
 • изолация.

Монтажът на септична яма се извършва на 4 етапа..

 1. Първо, трябва да подготвите ямата. Ширината му трябва да надвишава размерите на септичната яма с около 25 cm.
 2. Устройството е потопено в изкопаната дупка. За тази цел е по-добре да използвате специална техника.
 3. След това трябва да направите хоросан от пясък и цимент в съотношение 3: 1. Сместа се излива в ямата, докато тръбите са напълно покрити.
 4. След това се извършва инсталирането на тръбопровода, необходимо за изхвърляне на отпадъчни води след почистване и филтъра.

За да може септичната яма да служи наистина дълго време, струва си да се погрижите за правилната грижа. Така че, канализационната система се нуждае премахнете тинята поне веднъж на 2 години. За най-доброто функциониране на септичната яма и разлагането на отпадъците е необходимо да се използват подходящите бактерии.

Спецификации на материала

Техническите параметри на пяната позволяват широкото й използване в много индустрии. Най-важните от тях са:

 • добри топлоизолационни характеристики. Както знаете, колкото по-ниска е топлопроводимостта, толкова по-добре материалът запазва топлината. Топлопроводимостта на пяната е около 1,2 пъти по-ниска от тази на минералната вата и 4 пъти по-ниска от тази на дървото. По този критерий сухият пенобетон и тухла са много по-ниски от пяната;
 • наличност на материал. Препоръчително е да използвате полистирол като нагревател поради приемливостта на цената. Цената зависи от дебелината на плочите. Собствениците на жилища избират екструдиран пенополистирол, отзивите потвърждават, че той има най-добрата способност да задържа топлината, но също така струва малко повече;
 • технологичност. Важно е пяната да е лека, да се реже лесно, много е удобно да се работи с нея, дори и един човек може да го направи. Освен това този материал не затруднява структурата на къщата, което е значително предимство.

Експандиран полистирол - отзиви за този нагревател 2

Отзиви на собственика

Поръчах Termit за лятна вила, предназначена за 2m³. Инсталирах конструкцията заедно с приятел и трябваше да поръчам специално оборудване, защото се оказа нереалистично да зареждам септичната яма сам. Свързването и инсталирането на всички комуникации не предизвика затруднения.

Игор, Казан

Избираме септична яма от много дълго време. В резултат на това закупихме Termite за 5,5 m³. Обемът беше решаващият фактор. В допълнение, компактната форма и значителната дебелина на стената спечелиха. Много доволен от този септичен резервоар.

Сергей, Барнаул

Взех септичната яма Termit за дачата. Инсталира го заедно със съпруга си. Инсталацията е доста проста, освен това към оборудването бяха приложени инструкции. Устройството работи вече шест месеца. Не се запушва и перфектно почиства канализацията. Добавих бактерии само веднъж през пролетта и ще ги добавя след още шест месеца.

Елена, Псков

Сред всички септични ями, които се продават, трябва да се обърне специално внимание на дизайна на Termit. Неговите предимства са нестабилността и достъпната цена. Можете сами да инсталирате конструкцията, което е допълнително предимство на оборудването.

Главна информация

Характеристики на пречиствателната станция

Дизайнът се основава на пластмасов контейнер, направен във формата на правоъгълник. Устройството има няколко камери, свързани помежду си. Отпадъчната течност се пречиства през секциите. На изхода канализацията се почиства до почти сто процента; по време на почистването се използват бактерии.

Предимствата на този септичен резервоар

Септичната яма има положителни характеристики. Те включват:

1. Устройствата не зависят от захранването.

2. Септичната яма има подобни технически характеристики като пречиствателната станция на резервоара.

3. Дизайнът е устойчив на отрицателни фактори, тъй като има ребра за втвърдяване, значителна дебелина на стената.

4. не изисква изливане на бетон под септична яма, някакви специални крепежни елементи.

5. високо ниво на изпълнение.

6. На корпуса няма шевове, така че е запечатан.

7. септичната яма има достъпна цена.

8. Септичната яма трябва да се почиства веднъж годишно, което улеснява работата с устройството.

9. Септичната яма трае дълго време, устройството е издръжливо.

Внимание! Недостатъците включват невъзможността за дълбоко почистване на канализацията, премахване на миризми. Но тези качества са едновременно неговото предимство: оборудването може да функционира автономно.

Разнообразни почистващи съоръжения

Септичните ями Termit включват серия от различни модели. Това ви позволява да изберете правилното оборудване,

което се отличава със своите технически характеристики:

Сорт Termite - Profi, който е с обем 1,2 кубически метра, е подходящ за монтаж в къща с площ до сто квадратни метра. Септичната яма е подходяща за двама, максимум трима души, живеещи в тази къща, ако има пералня и миялна машина.

Variety Termite - Profi с капацитет от два кубични метра са инсталирани на парцели с къща до двеста квадратни метра. Устройството се справя с товара, който включва няколко бани, мивки, душ кабини, вани и уреди.

Сорт Termite - Profi с обем 5,5 кубически метра има висока мощност. Прегледите на устройството доказват това свойство. Септичната яма има три секции, справя се с многобройни водопроводни арматури и фитинги, включително джакузи. Камерите са затворени отгоре с капаци с висока плътност; вътре има пемза и влакна с анаеробни бактерии.

Недостатъци на потребителите

Нивото на функционалност на септичната яма "Termit" изключително рядко се характеризира отрицателно, но грешният избор на модел или неграмотна инсталация на конструкцията често причинява следните отрицателни отзиви:

 • липса на система за дълбоко почистване и филтри, които премахват неприятните миризми (прочетете отзивите за употребата на лекарството "Doctor Robik 509" тук);
 • понякога има неравномерно разпределение на товара върху пластмасовия корпус;
 • правоъгълна форма без заоблени ъгли провокира натрупване на напрежения и отклонение на стените;
 • инсталирането на септична яма включва задължително циментиране на ямата и използването на висококачествено анкерно устройство;
 • няма възможност за извършване на почистване при температура от -10 ° C и по-ниска;
 • необходимо е да се приложи хидроизолация през зимата;
 • операцията изисква приложение машина за помийна яма веднъж или два пъти годишно;
 • високи финансови разходи за инсталация в сравнение с биологични пречиствателни структури;
 • трудоемки земни монтажни работисвързани с оборудването на пръскачката, филтрационната яма и системата за последваща обработка.

Недостатъците също включват сложността на схемата за свързване на септичната яма и самостоятелното инсталиране на устройството.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни