Изолация от басуол: характеристики и обхват

Най-ценните строителни материали в съвременното строителство са тези, които ви позволяват да решите цялостно няколко проблема едновременно. Изолацията Basvul има отлични характеристики, тя е огнеупорна и идеално паропропусклива. Благодарение на такава универсална защита всяка повърхност придобива необходимите звукоизолационни свойства; освен това използването на този топлоизолатор гарантира безопасност и по-дълъг експлоатационен живот.

Описание и основни характеристики

Минералната вата Baswool се произвежда от Agidel LLC, един от лидерите в производството на топлоизолационни материали. Изолацията, описана в статията, може да се използва за изолация:

Материалът се използва еднакво ефективно както в частното строителство, така и при изграждането на промишлени съоръжения. Той е направен от разтопена скала - базалт - при температура от хиляда градуса. Благодарение на тази производствена технология изолацията получи своите изключителни характеристики. Нека ги разгледаме.

 1. Теглото на този топлоизолатор може да варира между 25 и 225 килограма на кубичен метър.
 2. Индикаторът за абсорбция на влага не надвишава 1 процент от общото тегло, както и 2 процента от неговия обем.
 3. Топлопроводимостта, като правило, не надвишава 0,038 W / m * K.
 4. Baswul има висока паропропускливост - най-малко 0,3 милиграма / (h * m * Pa).
 5. Стандартните размери на изолационните плоскости са както следва (ШхГхВ) - 600x1200x30-200 милиметра.
 6. И накрая, по отношение на запалимостта си, той принадлежи към клас А1.

Сега нека разгледаме какви са предимствата на топлоизолатора Baswool и как точно се различава от конкурентните нагреватели.

Силни страни на топлоизолатора Basvul

Както отбелязахме по-горе, описаната в статията базалтова вълна има многобройни предимства, благодарение на които е придобила огромна популярност. Нека разгледаме предимствата на изолацията по-подробно.

 1. Притежава отлични звукоизолационни свойства.
 2. Тежи малко, което означава, че няма особени трудности при стилизирането.
 3. Паропропускливостта на изолацията е доста висока и поради това в изолираното помещение се поддържа най-удобният микроклимат.
 4. Материалът е лесен за инсталиране.
 5. Той е екологичен и въпреки факта, че експлоатационният му живот е практически неограничен.
 6. По време на целия експлоатационен живот в сградите нито размерите, нито свойствата на материала се променят.
 7. Свиването на изолацията е минимално.
 8. И накрая, той е хигроскопичен.

В допълнение, изолацията Basvul е представител на класа на негоримите материали, тя напълно отговаря на всички стандарти за пожарна безопасност и дори може да се използва като противопожарна защита в подходящи огради.

Забележка! Производствената компания произвежда и продава доста широка гама плочи от минерална вата за изолация, от най-леките (около 25 килограма на кубичен метър) до тежки (до 225 килограма).

Видео - базалтова вълна Basvul

Поради изброените по-горе характеристики Baswul се сравнява благоприятно с други топлоизолационни материали. Таблицата по-долу показва сравнителните характеристики на описаната изолация и нейните най-близки „конкуренти“, т.е. EPS и пяна.

Таблица. Сравнение на изолационните материали

Име на параметър

Топлоизолатор

Басул

Стиропор

Екструдиран пенополистирол

Сред многото топлоизолационни материали продуктите от минерална вата имат предимство по отношение на проблемите на пожарната безопасност. Един от тях е Басул.Използва се при извършване на голямо разнообразие от видове топлоизолационни работи. Има различни видове този строителен материал: Basvul Light, Standard, Flor P, ECOROCK, Basvul Vent Facade, както и други, техническите характеристики на които показват високото качество на продуктите.

BASWOOL (Baswul)

Заводът за топлоизолационни материали LLC "AGIDEL" се намира в град Благовещенск, Република Башкортостан, на 10 километра от столицата на региона - град Уфа.

2007 г. - Начало на строителството на завод за топлоизолационни материали LLC "AGIDEL". Избрана е строителна площадка, сключен е договор със (Словения) за комплексно снабдяване с оборудване за изграждане на линия за производство на топлоизолационни плочи от минерална вата с капацитет 10 тона на час.

2008 - 2009 - В разгара на икономическата криза строителството на централата се извършва навреме. Полага се основата. Изграждат се производствени цехове. Започва доставка на технологично оборудване.

2010 г. - В ход е монтажът на основното технологично оборудване.

През август, след радикална реконструкция, беше пусната в експлоатация столовата на предприятието, което позволи да се повиши храната на работниците във фабриката на ново ниво на качество.

2011 г. - Изграждането на завод за топлоизолационни материали навлиза в домашния участък. Всички пускови работи се извършват денонощно. През този период бяха изготвени всички необходими разрешителни за продуктите, получи се удостоверение за регистрация на търговската марка BASWOOL. През април група инженерно-технически персонал на предприятието беше обучена в Словения по технологията на производство на топлоизолация от минерална вата. През май в завода започна практическо обучение на персонала на предприятието. Технологичното оборудване се изпълнява и тества. На 13 юни пещта първо беше запалена. 15 юни - дългоочакван момент - получена е първата пробна партида продукти.

2012 г. - Пуснат е в експлоатация вторият етап на завода, стартира производството на брикети (цех № 2). Това позволи да се разреши до голяма степен въпросът със страничните продукти от основното производство.

Началото на развитието на дилърската мрежа в Руската федерация.

Първи доставки на продукти за Казахстан.

LLC "AGIDEL" участва в:

 • на специализираното изложение "Mosbuild-2012" в Москва
 • в XV специализирано изложение "Строителен комплекс на Големия Урал" в Екатеринбург.

Федералната служба по акредитация на Руската федерация акредитира AGIDEL LLC като технически компетентен изпитвателен център в Единната национална система за акредитация (удостоверение за акредитация № ROSS RU.0001.22CN73, издадено от Федералната служба по акредитация на Русия със заповед № 3874 от 30 октомври 2012 г.).

2013 г. - Постигане на пълен капацитет за проектиране. Увеличение на складовото пространство с 2 пъти. Обемът на продажбите се е увеличил 1,5 пъти. Организирани 5 допълнителни места за товарене, което направи възможно увеличаването на скоростта на товарене до 100 камиона на ден.

Участие в специализираната изложба "Mosbuild-2013" в Москва.

Непрекъснато работим за разширяване на географията на доставките за топлоизолация.

2014 г. - Направена е най-далечната пратка в историята на предприятието - плочи от минерална вата BASWOOL в Южно-Сахалинск.

В началото на февруари той започна да пуска нови продукти BASWOOL Fire Protect и BASWOOL Heat Protect

Участие в Пролетния строителен форум "Всичко за строителство и ремонт - 2014" Уфа, VDNH-EXPO заедно с генералния дилър на ТД "BashPromTorg"

Надяваме се, че ще оцените качеството на нашите продукти.

Какво е Baswul?

Каменната вата се прави от базалтови скали. За да се получат тези влакна, суровините се обработват при температури над 1000 ° C. Отделните части се държат заедно с органични смоли. Basvul се произвежда в модерен завод в Благовещенск близо до Уфа. Първите партиди изолация бяха пуснати през лятото на 2011 година.

Тази базалтова вълна се използва при обработката на частни сгради, стопански постройки, както и промишлени институции. Цената е достъпна, следователно дори тези, които нямат право да използват скъпи строителни материали, могат да извършват топлоизолационни работи, използвайки тази изолация.

Предимства на базалтовата изолация басуол

В сравнение с други материали с подобно предназначение, тази изолация има редица предимства. Помислете за тях:

1. Повишена якост поради използването на камък за производство на каменна вата. Тази функция позволява материалът да се използва в почти всеки дизайн. В същото време рязането на базалтова вълна е достатъчно лесно, така че цялата работа, свързана с нея, да бъде изключително проста.

2. Пластичността на материала е перфектно съчетана с устойчивост на механични натоварвания. Поради това се използва за работа от всякакъв вид сложност.

baswool - висококачествен топлоизолационен материал

3. Високата устойчивост на висока температура осигурява пожароустойчивост.

4. Отлично водоотблъскване. Идеалната хидрофобност напълно изключва възможността за поява на живи микроорганизми.

5. Базалтовата вълна перфектно изолира топлината, като по този начин осигурява добри енергоспестяващи характеристики.

6. Паропропускливост. Материалът премахва влагата от изолацията и структурата като цяло, поддържайки необходимия микроклимат в сградата.

7. Доста добро акустично изпълнение. Звукоизолиращата базалтова вълна създава най-комфортните условия във всички стаи. Това се постига чрез уникална влакнеста структура, при която влакната са подредени по хаотичен начин.

Спецификации на материала

Предвид местоположението на зоната на нанасяне на минералната вата, описанието на техническите й характеристики ще варира. По-долу са основните параметри:

 • Плътност - от 25 до 225 кг / м 3.
 • Индексът на топлопроводимост е от 0,035 до 0,042 W / (m * K).
 • Клас на запалимост - A1. Това ниво се присвоява на онези подвидове, които не са обект на огън, тоест спират разпространението на огъня.
 • Пропускливостта на водната пара е около 0,3 mg / (m * h * Pa).
 • Поглъщане на влага - не повече от 1% от теглото, не повече от 2% от общия обем.

Състав и характеристики

Минералната вата е един от най-ефективните съвременни изолационни материали с доста широка област на употреба. Производителят предлага материали с различна плътност с висока производителност.

Съдържа минерални влакна, произведени от екологично чисти суровини и висококачествени свързващи вещества, благодарение на които материалът ще запази своята ефективност дори при екстремни работни условия.

Материалът има хомогенна структура, хидрофобна. Той е в състояние да запази характеристиките си за дълго време. Той е лек, незапалим. Има ниска топлопроводимост.

Предимства и недостатъци

Този строителен материал може да се използва за фасади, интериорни работи.

Изолацията Baswool в плочи се произвежда в стандартна правоъгълна форма - 120 * 60 см. Дебелината на плочите се произвежда в диапазона от 5 до 20 cm.

Различните размери на изолацията ви позволяват да изберете продукти с точно дебелината, която е необходима за целите на висококачествената изолация.


Приложение в различни области на изолацията

 • Незапалим - той е напълно огнеупорен.
 • Високо ниво на звукоизолация.
 • Добра паропропускливост.
 • Екологичност. Такъв материал по време на работа няма да навреди на живеещите в къщата, която е изолирана от него.
 • Материалът не гние и също така не е податлив на бръмбари и микроби.
 • Има дълъг експлоатационен период от 40 години.

При спазване на правилата за монтаж, минералната вата не се деформира с течение на времето. Неговите свойства не се променят.

 • Лесно инсталиране.
 • Има ниска абсорбция на вода.Тъй като влагата има вредно въздействие върху изолацията, този фактор е важен.
 • Както при всяка минерална вата, контактът с вода е нежелан. Въпреки че този модел е хигроскопичен, той все още трябва да бъде защитен от валежи, както и висока влажност. Това означава, че при извършване на фасадни работи е необходимо да се започне мазилка на повърхността възможно най-рано (за мокри фасади). За вентилирани фасади памучната вата трябва да бъде покрита, ако се очаква дъжд.
 • Когато извършвате монтажни работи, трябва да си осигурите всички необходими лични предпазни средства. Трябва да работите с ръкавици, очила и респиратор. Дрехите трябва да са с дълъг ръкав.

Характеристики на минералната вата Baswool

 • Добри звукоизолационни качества
 • Ниска топлопроводимост
 • Устойчив на ниски и високи температури
 • Пожарна безопасност
 • Не се страхува от излагане на химикали

Минералната вата за покриви Baswool е представена в нашия каталог. Мениджърите ще ви разкажат за характеристиките на двата материала - свържете се с нас по пощата или по телефона.

Цената на изолацията на покрива с минерална вата Baswool ще бъде изчислена от специалистите на компанията Surkon. Ние имаме богат опит в извършването на такава работа.

Какви са сортовете

Всяка изолация има богат избор от модели, използвани в различни области на изолация. Същото може да се каже и за Басул.

Baswool Light 45

Параметрите и характеристиките на Basvul Light 45 правят възможно използването му при изолиране на рамкови стени, вътрешни гипсокартонени прегради, покриви, междуетажни подове и таван. Можете също така да изолирате подове с него, като го полагате между трупите.

Произвежда се в плочи с плътност 30-50 kg / m 3. Има различни модели изолация Light 30, 35, 45. Числото показва плътността на материала.


Изолация на покрива

Baswool фасада

Произвежда се в плочи с плътност 110-160kg / m 3. Този строителен материал се използва за изолиране на фасадата, последвано от мазилка и декоративно довършване. Говорейки за свойствата на Basvul Facade, може да се отбележи топлопроводимостта от 0,036-0,040 W / (m * K), якостта на отлепване 15-21 kPa (индикаторът зависи от плътността, колкото по-висока е, толкова по-голяма е кората сила).

Вентилационна фасада Baswool

Произвежда се в плочи с плътност 80, 90 kg / m 3.

Името съдържа цифра, указваща плътността на минералната вата.

Якостта на натиск на тези два модела е съответно 17, 20 kPa. Сила на отлепване на слоевете - 6, 8 kPa. Поглъщането на вода по обем е 1,5%. Според целия състав.

Basvul Vent Facade се счита за негорима, предотвратява разпространението на огън.


Топлоизолация на фасадата

Baswool Standard

Този модел се произвежда в плочи с различна плътност - 50, 60, 70 kg / m 3. Използва се като слой в стена, направена от малки парчета. Използва се за изолация на рамки на закрито, извън сградата. Фасадна изолация Baswool Стандартът не предполага измазване на плочи. Тази опция е предназначена преди сайдинг.

Basvul Standard абсорбира не повече от 1,5% влага (обемни проценти). Дебелината на плочите варира от 3 до 20 cm.


Изолация на рамката

Baswool Flor

Изработен е за подова изолация. Може да се полага под замазката на плаваща конструкция. Използва се и за топъл под. Baswul Floor има звукоизолиращи качества. Плътност - 100-120 kg / m 3.

Обхват на приложение, обхват на прилагане

Нагревателите Basvul се използват в частното строителство, при изграждането на многоетажни жилищни сгради и промишлени съоръжения. Базалтовите плочи се използват за изолация на стени, използвайки рамкова технология, при монтиране на вентилирани фасади и изолационни конструкции с мокър метод.

Обхватът на приложение зависи от плътността на минералната вата. Твърдите плочи се препоръчват за зони с голямо напрежение като плоски покриви, фасади, подове.Леките нагреватели са подходящи за топло и звукоизолация на рамкови прегради на тавански етажи, скатен покрив.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни