Топлоизолация на пода с пяна: етапи и методи

Основни правила за сглобяване на дървен под в гараж

Съгласно стандартите на SNiP, при проектирането на гаражи, изборът на материали и методи за тяхното инсталиране трябва да се направи, като се вземе предвид натоварването на пода от 400 kg / m2. Ето защо, когато сглобявате подовата настилка в такива конструкции, трябва да спазвате някои правила.

Смята се, че когато се използват 2 см дъски за подови настилки в гараж, трупите трябва да се поставят на разстояние 30 см един от друг. Освен това под тях се предполага да се използват дъски с разрез 5x15 cm.

Когато се използва нарязан дървен материал с дебелина 3,5-4 см, е позволено да се монтират трупи на стъпки до 50 см. В този случай също е позволено да се използва дъска от 150x50 мм за опори. Но е по-добре такава настилка все пак да вземе лъч от 100x100 мм.

Дървените подове в гаражите обикновено не са строго хоризонтални. За да се улесни почистването, подовата настилка се събаря с лек наклон към портата. В този случай се взема предвид, че на входа покритието трябва да лежи наравно с прага. Всъщност в противен случай ще бъде просто неудобно да влезете в гаража с кола.

Характеристики на избора на материали

Основното нещо при избора е да се определи как можете да изолирате пода, за да поддържате оптималната температура, тъй като в условия на прекомерна топлина автомобилът ще бъде още по-повреден, отколкото при силна слана. Ето защо при избора на материали е необходимо да се вземат предвид изискванията на SNiP 21-02-99 ("Паркинги") и да се помнят регулаторните свойства, на които трябва да отговаря гаражът:

 • зимна температура до + 5º С;
 • добра вентилация с приток 180 м3 / ч.

И двата показателя са от еднакво значение за създаване на оптимални условия за съхранение на автомобила, поради което силно не се препоръчва да се затварят вентилационните отвори през зимата, за да се повиши температурата. Освен това е важно да се вземе предвид, че съвременните материали за подова изолация се планират да се полагат самостоятелно и да се избере проста технология за монтаж. Освен това е необходимо да се избере оптималното съотношение на ефективността на топлоизолатора / цената на продуктите, да се изследват свойствата на материала и особеностите на приложението му на практика.

Преди да започнете да правите изолация на пода със собствените си ръце, препоръчително е да обърнете внимание на технологията за монтаж, в зависимост от избрания материал. На етапа на избора на материали е наложително да се вземат предвид изискванията, на които трябва да отговаря топлоизолаторът:

 1. Добри звукоизолационни свойства.
 2. Дългосрочно запазване на структурата и формата.
 3. Устойчив на големи натоварвания.
 4. Добри огнеустойчиви свойства.
 5. Нисък коефициент на топлопроводимост.

Всички топлоизолационни материали за пода на гаража, в зависимост от компонентите, са класифицирани в няколко групи:

 • полимер: плочи нагреватели (полистирол, други производни), течни или ролкови полимери с разпенена структура (пеноизол, пенофол), отразяващи (фолирани с алуминий), топлоизолационни бои;
 • минерал: експандирана глина, минерална вата, разтвори с модифициращи добавки;
 • силикат (стъклена вата);
 • бръснене от дърво: еко вълна, шперплат, ПДЧ, чисти дървени стърготини.

Най-популярната за гараж е технологията на подова изолация с група изолация от пяна - екструдиран пенополистирол, класическа и течна пяна. Последният принадлежи към сериозни и ефективни нагреватели, но процесът на инсталиране е трудоемък и включва използването на специален механизъм, който ще създаде необходимото налягане и ще достави пяна изолация на мястото на инсталиране. Важно условие за надеждно запазване на топлината е правилният избор на изолация, в зависимост от вида на конструкцията и свойствата на топлоизолатора:

 • водна абсорбция;
 • въздухо- и паропропускливост;
 • влага, термична дифузия;
 • химическа и биостабилност;
 • огнеустойчивост и огнеустойчивост.

Преди извършване на ръчна изолация на пода е необходимо да се предвидят мерки за защита на топлоизолатора от влага - влага в земята, монтажна влага и атмосферни валежи. В противен случай въздухът в материала ще бъде заменен от влага с висок коефициент на топлопроводимост и съответно свойствата на топлоизолатора ще се влошат. Когато избирате материал, не забравяйте да вземете предвид както "плюсовете", така и "минусите" на популярните топлоизолатори:

 • стъклената вата от отпадъци от производството на стъкло е евтин материал с ниска топлопроводимост, при избора на който се препоръчва да се вземат предвид недостатъците: тя може да изгори, страхува се от влага, изисква спазване на личните мерки за безопасност по време на монтажа;
 • минералната вата от базалтови скали има редица предимства: ниска топлопроводимост, дълъг експлоатационен живот, лесен монтаж. Наложително е обаче допълнително да предпазите минералната вата от влага и да осигурите разходите за филмови материали;
 • полимерните топлоизолатори са водоустойчиви, лесно се прикрепват към всякакви повърхности, не изгарят и са устойчиви на мухъл и плесен. В същото време експандираният полистирол и полистироловата пяна имат допълнителни предимства: евтина цена, ниска топлопроводимост.

Популярната полиуретанова пяна с много ниска топлопроводимост се характеризира с характеристика, полезна за пода на гаража - тя не губи свойствата си във влажна среда, поради което не се изискват допълнителни разходи за защита от влага. Предимства на полиуретановата пяна - материалът се нанася лесно чрез пръскане, моментално се втвърдява и „печели“ всички методи за подова изолация по отношение на скоростта на монтаж. Освен това материалът ще издържи дълго време, ще запълни всеки обем, включително недостъпни или тесни места, и образува безшевна, равномерна повърхност.

Етапи на сглобяване на дървени подови настилки със собствените си ръце

Изолираните подове от този тип се монтират в гаража по следната технология:

 • задълбочете земния под донякъде (с около 20-25 см);
 • излейте бетон или поставете опори за тухли под трупите;
 • изравнете и уплътнете земята между стълбовете;
 • направете сметище с трошен камък на 5-15 см;
 • фиксирайте изоставанията по стълбовете;
 • пространството между стълбовете е покрито с хидрофора;
 • покривният материал е покрит с експандирана глина на нивото на изоставане;
 • пълнени на дъската опори;
 • завършените подове се боядисват или лакират на няколко слоя.

Разбира се, вместо експандирана глина, можете да използвате някои други, по-модерни изолатори - минерална вата или например експандиран полистирол - за изолация на пода в гаража.

Изолация на тавана

Таванът на сутерена в гаража е изолиран с плочи, поставени между носещите елементи. Ако подът на гаража е бетонна плоча, пяната е залепена към него със специални съединения. За да се предпази от външни влияния, изолационният слой се измазва върху мрежата. Въпреки че за тавана това може да не се направи.

Когато подавате тавана по рамката, плочите могат да се вмъкнат в получените кутии. В този случай трябва да се помни за повишеното внимание към материала на гризачите. За защита, ултразвуковата бариера ще бъде най-добрият инструмент.

Отстрани на гаража покритието трябва да бъде изолирано от проникването на запалими вещества. Те могат да причинят пожар, което може да бъде голям проблем в подземна стая.

Можете сами да изолирате мазето в гаража с пяна пластмаса. Плочите се изрязват с обикновен нож или се пилят с ножовка. Самият материал е лек, поради което процедурата може да се извърши от един човек. Основното е да се спазват всички изисквания на технологията, за да не се губят пари и време.

Инсталиране на постове

Опорите за трупи обикновено се изливат от бетон. За тях се правят предварителни маркировки. След това се изкопават дупки под стълбовете с размер около 40x40x40 см. В дъното на дупките се изсипва пясък на слой от 5 см с трамбоване с вода. Натрошен камък се полага върху пясъка на слой с дебелина 15 см.

Стълбовете под трупите се изсипват с разтвор, приготвен в съотношението цимент / пясък / трошен камък като 1 * 3 * 2. В ямите се монтира кофраж от ПДЧ или плоскости, като се измерва хоризонталата с ниво.

След това се монтират арматурни клетки. Те могат да бъдат направени за всяка колона от няколко пръчки и тел. На последния етап бетонният разтвор се излива в колоните. Разрешава се полагането на трупите върху направените по този начин подпори не по-рано от 2 седмици.

Тухлените стълбове се поставят под трупите по обичайния начин с превръзка на шевовете. В този случай кофражът в ямите е монтиран по такъв начин, че да излиза на около 5 см над земята.

Подова изолация на земята

Технологията за инсталиране на топлоизолатор на пода, разположен в основата на сградата, е най-трудна, поради което, преди започване на работа, е необходимо да се проучи как да се направи подовата изолация на земята и да се вземе предвид, че високата изолация свойствата на материала зависят от спазването на три условия:

 • компетентен дизайн;
 • ефективен топлоизолатор;
 • висококачествен монтаж.

Когато изолирате пода, е необходимо да осигурите минимална дебелина на изолацията и да изберете материал, който ще запази свойствата си при интензивно излагане на влага и стрес. Доказан вариант е да се направи изолацията на пода с пяна пластмаса или нейните производни. Конвенционалната евтина пяна пластмаса е рационално решение, тъй като материалът може да се използва при екстремни условия: ниски температури, механично напрежение, излагане на влага.

Работна поръчка:

 1. Изсипете възглавница на земята - слой чакъл 30-40 см. Чакълестата възглавница трябва да бъде изравнена и набита.
 2. Разстелете слой пясък 10 см върху чакъла и натиснете добре.
 3. Подредете под-под от стоманобетон, оставете да изсъхне за 1-2 седмици.
 4. Поставете хидроизолационния агент - найлоново фолио.
 5. Поставете пяна с дебелина 10 cm или повече.
 6. Поставете слой хидроизолационен материал.
 7. Извършете довършителна замазка с дебелина 5 cm или повече.

Класическата технология на подова изолация с пяна пластмаса не изисква специални умения в строителната наука от изпълнителя и може да бъде изпълнена дори от начинаещ. Първо, трябва да нанесете лепилото върху пяната и пода с назъбена мистрия, след това да поставите листа надолу и да го задържите известно време. За надеждно фиксиране листовете могат да се засаждат върху дюбели, като предварително са пробити отвори в средата и в ъглите на пяната.

Инсталиране на изоставане

Преди полагане на трупите под дървения изолиран под на гаража, стълбовете трябва да бъдат покрити с два слоя покривен материал. Монтажът на опори под дървената настилка се извършва, както следва:

 • поставете двата най-екстремни трупа на противоположните стени;
 • опънете ориентационните шнурове между тях;
 • монтирайте междинни трупи.

За да се избегне голяма разлика във височината на опорите, например, добре подсушени дървени клинове могат да се използват като облицовка. Закъсненията са фиксирани върху стълбовете, обикновено с помощта на метални ъгли и дюбели. За да не настъпват впоследствие подовете да скърцат, препоръчително е опорите да се фиксират по този начин от двете страни.

Покривен материал и инсталация за изолация

За да не може влагата на почвата да има отрицателен ефект върху изолацията в бъдеще, пространството между стълбовете след монтиране на трупа и запълване с развалини и пясък трябва да бъде поставено с покривен материал. По периметъра на гаража този материал трябва да бъде монтиран с припокриване на стените. Върху покривния материал е подреден затоплящ слой. В същото време експандираната глина просто се запълва между трупите.

По същия начин се монтира минерална вата или експандиран полистирол. На последния етап положеният топлоизолатор се затваря отгоре с покривен материал точно отгоре на трупа.

Изолация на стените на гаражното мазе отвън

Технологията на устройството за външна изолация е най-правилната. В такъв случай:

 • замръзването на стените е изключено;
 • точка на оросяване извън конструкцията;
 • полезната площ на стаята не е отнета;
 • при пожар в стаята няма да се натрупва дим.

Плътността на пяната е различна, но крехкостта се превръща в пречка. Със сезонното разширяване на почвените маси те могат да разчупят продукта, което ще доведе до оцветяването му.

Между плочите се появяват шевове. Дори затварянето с пяна няма да помогне да се справите с проникването на студ и влага. Ето защо, преди да инсталирате изолацията, основата на повърхността трябва да бъде хидроизолирана. За това се използва хидроизолация на покритие или заваряване. Тя трябва да прилепва плътно към стената, защото върху нея ще бъде монтирана изолация.

След монтажа на изолацията тя трябва да бъде защитена, за да се избегне деформация от почвата. За това стоманените стелажи се забиват по периметъра на стената. Към тях се завинтват листове от поцинкован метал. Всички метални изделия се обработват с антикорозионни разтвори.

Недостатъкът на този метод е:

 • увеличаване на обема на земните работи;
 • разходите за допълнителни материали;
 • увеличаване на времето за монтаж поради устройството на оградата.

За работа на открито в земята и върху цокъла се използва екструдиран пенополистирол. Той има най-добрите натоварвания на опън и натиск. Плочите не се ронят и са лесни за обработка.

Как да инсталирате подове

За да сглобите самото покритие в гаража, можете да използвате както набраздена дъска, така и обикновена дъска с ръбове. В последния случай ноктите просто се натъпкват отгоре на дъските. Набразденият материал върху трупите се фиксира с помощта на отвертка и самонарезни винтове в жлеба под ъгъл. Поставете дъските и в двата случая, така че краищата им да падат върху трупите.

За да няма пролуки в подовата настилка в бъдеще, тя се монтира по следната технология:

 • до дъската, която трябва да бъде положена, на кратко разстояние от нея, парче дървен материал е прикован към две трупи;
 • два дървени клина се забиват между дървения материал и дъската по такъв начин, че да го притиснат възможно най-плътно към предишната дъска;
 • чук в пирони или завийте самонарезни винтове;
 • пренаредете блока за следващата дъска.

Подовата настилка също е монтирана по такъв начин, че между периметъра на гаража и стените да остане температурна разлика между около 1 см.

Изливане на бетонни подове в гаража

По този начин инсталирането на дървени подови настилки в гаража не е твърде трудно. Както знаете обаче, подовете в такива помещения често са подложени на сериозно замърсяване. Например в гаража може да се разлее бензин, масло или други продукти за грижа за автомобила.

За едно дърво контактът с такива съединения, разбира се, не е много полезен. Ето защо, най-често подовете в гаражите се изолират от собствениците им с помощта на бетонна замазка, която е по-устойчива на химикали.

В този случай инсталирането на пода ще изглежда така:

 • земният под в гаража е задълбочен и оборудван с натрошена каменно-пясъчна възглавница;
 • поставете хидрофора;
 • изолация на монтажа;
 • инсталирайте подсилваща клетка;
 • маяци са монтирани на някои опори;
 • изпълнете изливането на бетонна замазка.

Опции за дизайн на изолиран под

В зависимост от изолационните материали, използвани при подреждането на пода в гаража, има:

Изолация на пода в гаража

 • Топлоизолация на бетонни основи със стиропор, полистиролова пяна, полиуретанова пяна и други високотехнологични материали за изолация.
 • Топлоизолация на дървени подове с помощта на минерална вата или експандирана глина.

Изолация на бетонния под в гаража с експандирана глина

Ако експандираната глина се използва като топлоизолационен материал, алгоритъмът на работа ще изглежда така:

 • По целия периметър на гаражната сграда трябва да изкопаете плитка яма - 40-50 сантиметра.
 • Почвата на дъното е внимателно набита, насипва се дренажен слой от едър пясък.
 • Върху дренажния слой се полага хидроизолационен слой.Може да се използва покривен материал или други материали с подобно качество.

Изолация на пода в гаража

 • За да направите равнината на подовете според необходимото ниво, е необходимо да инсталирате маяци под бетона и, като се фокусирате върху тях, попълнете изолационния материал.
 • Разширената глина трябва да бъде изравнена, а горният слой гранули да се излее с течна пясъчно-циментова смес.
 • Необходимо е да се постави метална мрежа отгоре и да се фиксира.
 • След това бетонната замазка се излива според маркировката на пода, който ще бъде оборудван.

Изолация на пода в гаража

Професионална препоръка: след като бетонният разтвор вече е излят, повърхността му изисква периодично овлажняване, докато напълно набере здравина. Процедурата помага за предотвратяване на пукнатини по готовата замазка.

Направи си сам изолация на бетонен под с пеноплекс

Penoplex е строителен материал, направен на основата на полистирол и имащ структура с високо съдържание на въздушни мехурчета.

Изолация на пода в гаража

Ако изолацията на бетонния под в гаража е направена с експандиран полистирол, тогава процедурата е следната:

 • Подготовка на повърхността на основата. Горният глинен под трябва да бъде премахнат, като се задълбочи от пет до десет сантиметра, а подготвената площадка трябва да бъде уплътнена.
 • Маяците се монтират според необходимото ниво на пода.
 • Върху бъдещата основа се изсипва слой от груба замазка на основата на циментова смес. Препоръчителната дебелина на слоя е от пет до седем сантиметра, след което той трябва напълно да се втвърди и да придобие здравина.
 • След като замазката се втвърди напълно, на повърхността трябва да се положи хидроизолационен материал. Покривният материал е подходящ за тази цел. Съединенията на материала помежду си, както и основата и стените на сградата, трябва да бъдат залепени.
 • Върху покривния материал се полага пяна. За залепване на листовете използвайте пяна за монтиране или специален лепилен състав.
 • Сега е необходимо да се оборудва вторият хидроизолационен слой от плътен полиетиленов филм, чиито фуги са надеждно запечатани с лепяща лента.
 • Върху филмовия материал трябва да поставите специална подсилена мрежа и да я прикрепите здраво към носещите елементи на конструкцията.
 • На върха на целия "пай" на изолация се прави бетонна замазка, с отправна точка към предварително монтираните маяци за изливане.

Топлоизолация на дървен под с експандирана глина

Поради специфичните положителни качества на експандираната глина, включително ниското ниво на материални разходи, често се използва при подреждането на топлоизолацията на неотопляеми гаражи с дървени подове. Алгоритъмът на работа като цяло наподобява създаването на бетонен под, но има редица съществени разлики, които значително влияят на процеса на изолация.

Изолация на пода в гаража

Работата по топлоизолация на подовата плоча се извършва, както следва:

 • Изкопаване на фундаментна яма. Дълбочината му трябва да бъде изчислена по такъв начин, че да съответства на общите показатели за дебелината на грубото изливане на бетон, дървените греди и дебелината на дъските на крайното подово покритие.
 • Цялата площ на фундаментната яма трябва да бъде уплътнена и след това се излива груба бетонна замазка.
 • Полага се хидроизолационният слой. За тази цел се използва покривен материал. Наложително е правилно да се запечатат фугите на фрагменти от материал и местата на контакт с основата и стените на гаража, като се залепят.
 • Полага се слой хидроизолация. За това се използва покривен материал, фугите на листове и местата за прилепване към стените и основата са залепени.
 • Гредите със закъснение се полагат върху защитния слой.
 • Между елементите на подовата конструкция се излива изолационен материал, който след това се изравнява според горното ниво на трупа.
 • Подрежда се дървена настилка.

Топлоизолация на дървен под с минерална вата

Друг вид изолация, подходяща за изолация на дървени подове, е минералната вата.Характеристика на този продукт е високата му склонност към абсорбиране на влага, поради което припокриването на пода може да започне да се влошава с течение на времето. Ако минералната вата е избрана като материал за изолация, изключително важно е да се оборудва надеждна хидроизолация, която да блокира достъпа на влага до самия топлоизолатор.

Изолация на пода в гаража

Последователността на работа в този случай ще изглежда така:

 • Подготовка на субстрата, включително изравняване и уплътняване на почвения слой.
 • След това трябва да маркирате нивото на бъдещата основа на пода спрямо стените.
 • Излива се груба бетонна замазка.
 • На върха му е подреден хидроизолационен слой, състоящ се от покривен материал или пергамент.
 • Фугите на хидроизолационните листове към стените и фугите му са внимателно залепени.
 • Урежда се изоставането. Разстоянието между гредите трябва да бъде равно на ширината на избрания вид минерална вата - ролка или плоча.
 • Между монтираните лагове се полага минерална вата, запечатвайки фугите с лепяща лента или лепяща лента.
 • Вторият хидроизолационен слой е направен от плътен полиетилен. Неговите фрагменти също трябва да бъдат надеждно свързани заедно с лента или лепяща лента.
 • Последният етап е инсталирането на дървени подове върху оборудваните трупи.

Подреждане на възглавница от трошен камък и монтаж на хидрофора

Слоят от трошен камък под изолираната замазка в гаража трябва да бъде най-малко 10 см, а пясъкът - 5 см. Дебелината на изолационния слой ще бъде около 10-20 см. В съответствие с тези показатели дълбочината на е избрана яма за изолираните подове.

След изкопаване на излишната земя, подовете в гаража, както при сглобяването на дървени подови настилки, се уплътняват и покриват с развалини. Върху него се полага пясък. И двата слоя трябва да бъдат трамбовани и изравнени.

Хидроизолационният агент се полага върху възглавницата на два слоя. Припокриването между лентите на покривния материал е направено най-малко 15 см. Също така хидроизолаторът, разбира се, трябва да бъде изведен на стените до височината на бъдещата подова торта.

Колко струва полусуха подова замазка?

Полусухата подова замазка е най-популярната опция за изравняване на пода за жилищни и промишлени помещения. При оборудването му се използва циментово-пясъчна смес с добавка на пластифициращи добавки и малко количество вода. Тази консистенция наподобява не разтвор, а мокър пясък и не се излива толкова, колкото се пълни.

Тъй като процентът на водата в сместа е малък, тя изсъхва много по-бързо от мократа замазка.

За това допринасят и пластифициращите добавки. След 12 часа можете да ходите по замазката, продължавайки довършителните работи в стаята. Отнема около 25 дни, докато сместа изсъхне напълно.

Когато се изравнява подът с полусух метод, повърхността е идеално равна; не се изисква допълнително довършване или настилка от ПДЧ. Укрепването позволява невероятна здравина. В същото време, поради ниското съдържание на цимент в сместа, замазката от този тип има много по-ниско тегло от мократа.

Недостатъкът на полусуха замазка е, че за подреждането й е необходимо специално оборудване - помпа-духалка на сместа и мистрия за изравняване на пода.

С помощта на последното можете да постигнете идеално равномерно покритие. И въпреки че такъв под теоретично може да се направи ръчно, полусуха механизирана замазка е много за предпочитане. Между другото, методът ви позволява да спестите от повдигане на материала на пода, тъй като сместа се прави в миксер на улицата и се подава до желаната височина (до 30 етажа) чрез специален маркуч.

Материалите за подреждане на полусуха замазка са относително евтини - около 250-350 рубли на квадратен метър, в зависимост от дебелината на слоя.

Тази цена включва пясък, портландцимент, фибростъкло, пластификатори и найлоново фолио.Цената на работа без материал е от 250 рубли на квадратен метър. Колкото по-голяма е площта за изливане, толкова по-евтина е цената на материалите и работата.

Разходите за подреждане на полусуха замазка на пода от професионалисти са от 350 до 750 рубли на квадратен метър. Тази сума включва както работа, така и материали. Колкото по-голяма е площта на обекта, толкова по-ниска ще бъде цената на полусуха подова замазка.

Изолационна инсталация

Изолацията на бетонни подове от студ в гаражи обикновено се извършва с помощта на експандирана глина. Преди да го напълните над хидрофора, препоръчително е да изложите маяци. След полагане на експандирана глина със слой от 20 см, последният просто ще трябва да бъде отстранен със запълването на пространството, което оставят.

Също така замазката в гаража понякога се изолира с помощта на експандиран полистирол. В този случай се предполага, че като изолатор се избира най-плътният материал. В крайна сметка натоварването на подовете в гаража всъщност е много голямо.

Най-често за замазки в такива помещения се използва експандиран полистирол PBS-S-50 с дебелина 10-15 см. Стиропор за изолиране на замазка в гараж във всеки случай няма да работи. В крайна сметка материалът е доста хлабав.

Плочите от плътна полистиролова пяна при подреждането на подове в гаража се полагат отгоре на хидроизолатора просто край до край, без пукнатини. Върху експандирана глина бетонната замазка впоследствие се излива директно - без да се използва покривен материал. Разширените полистиролови плочи са допълнително покрити с друг слой хидроизолационен агент.

Цени на мокра замазка

Мократа замазка е класически метод, който се използва от десетилетия.

Самата технология е относително проста - подготвената и грундирана основа се излива с течен бетон или циментова смес по специални маякови ленти. Разпръсквайки, сместа изравнява пода, въпреки че след втвърдяването са необходими допълнителни работи за завършване на шлайфането на повърхността.

Но мократа подова замазка има няколко съществени недостатъка: тя може да се напука, ако не следвате технологията и не поддържате правилния вътрешен климат и такъв под изсъхва много дълго време, до 4-6 седмици, в зависимост от дебелината покритието.

Цената на материалите за подреждане на течна замазка - суха пясъчно-бетонова смес за приготвяне на разтвор, маяци, метална мрежа за армировка и грунд - е приблизително 350 рубли за 1 квадратен метър площ. Струва си да добавите към това цената на доставката на материали до обекта и тази цифра може да варира значително в зависимост от местоположението му, височината на пода, количеството материал и др. Доставката и повдигането на материали за мокра замазка може да достигне 25-30 хиляди рубли (в случай на голяма площ на стаята).

Цената на работата по подреждането на мократа замазка е около 450 рубли на квадратен метър, тя също така включва разходите за наемане на компактен бетонобъркач, без който е невъзможно да се приготви смес за изливане на пода.

На бележка! В момента технологията на мократа замазка в апартаментите не се използва често, но все още се използва в промишлени помещения.

Монтажна армировка и запълване на замазка

Както при сглобяването на дървени подове, замазката в гаража обикновено се излива с лек наклон към вратата. Подсилващата мрежа се инсталира върху половинки от тухли или някои други опори. Тя трябва да бъде разположена в дебелината на замазката в края на работата приблизително в средата.

Фарове над армиращата мрежа преди изливане на бетонната смес могат да бъдат инсталирани, например, върху "гъбите", предназначени за закрепване на Техноплекс. Разбира се, необходимо е да се излагат такива опори по ниво.

Като самите маяци за бетонна замазка обикновено се използва метален профил. По линията на "гъбички", изравнени с капачката им, първо се полага лента от бетонен разтвор. В бъдеще върху него е фиксиран самият профил. След това замазката се излива, като се използва правилото за достатъчна дължина.

Рейтинг
( 2 оценки, средно 4.5 на 5 )

Нагреватели

Фурни