Шумоизолация под тапета в апартамента мнения polyfom

Успешни примери и опции

Корковият материал е сравним по коефициент с този на пяна. Това ви позволява да извършвате довършителни работи в ъглови къщи, апартаменти или къщи, които се намират на открито място при присъединяване към балкон, лоджия или след преустройство. Също така корковата изолация се използва при декориране на звукозаписни студия и други работни пространства за постигане на максимална шумоизолация. Можете да използвате специален звукоизолирани и шумоизолираща мембрана AntiSoundако е необходимо.

Ефектът от изолацията и шумозаглушаването ще бъде по-изразен в стая, чиято стена отива например във вход. Панелните къщи с бетонни стени не задържат добре топлината, така че ако един етаж от апартамента е обърнат към входа, тогава от къщата ще изтече много топлина и ще бъде хладно. През зимата може да стане много студено.

Понякога решения се намират в интериора, когато стените са украсени само с коркова подложка, вместо да се поставят тапети. Изглежда доста интересно и хармонично.

За повече информация относно изолацията на стените с подложка вижте следващото видео.

Има субстрати 1). Noma Therm 5mm x 0.5m x 10m Polystyrene, 1 страничен картон. 2). Фон под тапета Polyfom 5mm x 0.5m x 14m. полиетилен, хартия от 2 страни На различни форуми, когато се пита за шумоизолация, отговорът е един - той не предпазва от въздушен шум, всички с ниска дебелина и плътност. Но производителят ги позиционира като отразяващи звука, от ударен шум, с намаляване от 20-25 dB. Въпрос: наистина ли е възможно да се предпазим поне по някакъв начин от нискочестотен (под-буферен) ударен шум и, както разбирам, в този случай ударният шум, идващ от моята стая, ще бъде по-добре изолиран, отколкото отвън .

SachaBD пише: Но производителят ги позиционира като звукоотразяващи, от ударния шум, с намаление от 20-25 dB.

Естествено, ако единият говорител стои само на пода, а другият върху полифомен субстрат, тогава последният бас е точно 20 децибела по-лоши колбаси. Проверих го сам.

Изглежда това е шега. Като цяло ударният шум включва индивидуални въздействия на предмети, било то падащи „тела“ или въздействия на звукова вълна (въздух), концентрирана върху малка подова площ или стена, същия голям „барабан“ в барабанен комплект или субуфер. Това означаваше, че подложката за тапета и подложката за ламината, паркетът работи по същия начин, от страната на източника на удар, нали така?

нищо няма да помогне от подводницата. нискочестотни вибрации се предават по конструкцията на сградата. в такива случаи се гасят само много масивни стени

Добър ден. Нашият субстратен материал е пълен аналог на Polyph. Техническите характеристики на този материал са представени на нашия уебсайт, по-специално коефициентът на звукопоглъщане на честотата при дебелина 10 mm ">. От това можем да заключим, че омрежената полиетиленова пяна изолира само високочестотни звуци, перкусии (шум от удари, звуци на петите и т.н.). За съжаление само памучната вата ще ви спаси от звуците на субуфера, което ще доведе до значително намаляване на вътрешния обем на помещението.

памучната вата абсорбира честоти в средния и по-висок диапазон, за ниски честоти е абсолютно прозрачна

Пенолон, работиш бързо.

Чудя се дали прилежащата ми до съседите стена вече е запечатана със звукоизолиращ панел (рамка, минерална вата, гипсокартон) - подходящ ли е такъв фон за тапет на същата стена? (много не е достатъчно).

Ако мислите логично, звукът, според производителя, ще се отрази, ще получите 20 dB повече, от едната стена ще се отрази от друга, от пода, от тавана, отлично нещо за повишаване на нивото на звука в стаята.В стаята има звукопоглъщащи материали освен вашите уши и юфка какво продавачът затваря? Пенолон, данните ти за звукопоглъщане скромно ли са записани като процент? Алис, този материал за работа с ударен шум е, когато ударите пода с чук или ударите по стената с юмрук или глава.

Как да поставите нагревателя?

Всяка изолация на стени в апартамент е почти еднаква.

Сменят се само лепилата, препоръчани от производителите. Ако го изхвърлите, можете да използвате нагревателя стъпка по стъпка в стаята:

 1. Стените са чисти стари тапети.
  Препоръчително е да ги подравните и да преминете през китовия слой
 2. Повърхността на стената трябва да се грундира по-добре от дълбоко проникване. Някои майстори използват PVA за същата цел. Адхезивният слой се нанася върху стената на два слоя
 3. Адхезивна нагревателна конструкция се нанася върху стената и нагревателя
 4. Нарежете и изправете материала с валяк или шпатула, за да избегнете въздушни мехурчета

Внимание, моля!

Адхезивният фон на нагревателя трябва да е на възраст поне 72 часа. При същата влажност и температура те трябва да останат непроменени. Избягвайте течения!

Разход за нагревател

Ценовият диапазон на този продукт може да варира в зависимост от избрания производител, както и от самия материал. По-долу е посочена средната цена за всеки артикул:

 • Тапет за ролки, цената варира от 800 до 1000 рубли.
  обща площ 5 м2.
 • Изолация от корк. В зависимост от дебелината на продукта, тя може да варира от 800 до 6000 рубли.
 • Полифония. 1100 рубли., На опаковката.
  Обща площ 7 м2.

Най-често срещаното от всички изявления е полифобично. По-лесно е да се придържате към стената и ако следвате всички препоръки на производителя, напълно изолирайте стените на стаята.

Мнения за нагреватели на фона на Polif

Лена.

Външната стена в кухнята беше влажна. Какво не сме опитвали с мъжа ми. Приятелите препоръчват Polyphon. С него той се загрява със стена, предварително обработена с противогъбично средство. Тази зима за първи път стената е напълно суха.

Семьон. Не вярвах на рекламодателя за нагревателя Polifu, но реших да опитам. Рекламата продължава да преувеличава. В стаята нямаше много топлина, но поне нямаше лед, за да можете да докоснете стените.

По принцип резултатът е пълен.

Видео за топлоизолационен материал Polifom

Характеристиките и спецификациите на инсталацията Polypom са описани в придружаващото видео.

Самозалепващо фолио, запечатващо топлоизолация

Съвременната топлоизолационна самозалепваща се уплътнителна лента е много популярна. Използва се навсякъде: за стени, прозорци, различни тръби и т.н. Но защо самозалепващата се изолация е толкова популярна?

Нагреватели на базата на лепило

Факт е, че топлоизолацията от този тип има две полезни функции едновременно: изолиране (запечатване) и звукоизолация.

В допълнение, този тип изолация за тръби, прозорци и стени също е способен да абсорбира влагата, като по този начин намалява топлопреминаването в сградата и значително увеличава ефективността на спестяването на топлина в помещението.

Именно поради широкото си приложение самозалепващата се система за запечатване, било то ролка или фолио, е придобила своето признание и популярност.

Но какви видове съществуват и каква е тяхната специфика?

Подстенен нагревател за стени вътре в къщата

За да направите това, трябва да се придържате към фон със специална изолация, който може да постигне следните резултати на стената:

 • Премахване на влага и ефекти: гъбички, плесени и др.
 • Топлоизолация на помещението. Температурата се повишава с около 1-2 градуса
 • Корекция на неравенството на стената.
  След залепване на изолацията на фона, малки несъвършенства се крият под слой топлоизолационен материал
 • Възможност за автономно изпълнение.Отопляемите уплътнителни стени имат свои собствени нюанси, но по същество са същите като лепилната подложка

Така че ползите са ясни! Но как да изберете най-подходящата изолация за задната стена? На какво да се съсредоточите в допълнение към цената?

Подложка Ecohit

Друг начин за изравняване и изолиране на стените е с подложка за тапети Ecoheat. Тя ви позволява да увеличите експлоатационните характеристики на помещението. Материалът се доставя на рула, които са изработени от полиетиленова пяна, покрита с хартия от двете страни. Производителят особено препоръчва използването на този материал в онези помещения, които имат частичен изход на стените към улицата или имат стълбище.

Субстратът ви позволява да хидроизолирате основната повърхност и тапета, защото не абсорбира влагата и изключва образуването на гъбички. В продажба можете да намерите няколко разновидности на тази изолация, тя може да бъде направена от разпенен полиетилен или да има коркова основа. Третият тип е подложка от ремонтна нетъкана материя, която е паропропусклив материал и гарантира вентилация на стената, надеждно маскираща дефекти.

Кратки инструкции за инсталиране на Polyphom

Схема за инсталиране на Polyphom
Доста лесно е да залепите по стените с Polyf и дори начинаещ може да се справи с тази работа. Основното нещо е да следвате инструкциите и да извършвате цялата работа на етапи:

 1. Подготвяме основната повърхност. За да направите това, отстранете старите тапети, замърсяванията, отлепената мазилка от стените. Ако има големи вдлъбнатини или неравности (повече от 5 милиметра), ние подравняваме и шпакловаме.
 2. След измазване на повърхността я обработваме с грунд за дълбоко проникване, за да подобрим адхезията.
 3. Подготовка на платното на Полифом. Правим точни измервания на стената, изрязваме парчета материал с необходимия размер.
 4. За залепване на изолатора се препоръчва използването на лепило, предназначено за нетъкани и винилови тапети. Това обикновено е PVA.
 5. Ако стаята е прекалено влажна, тогава трябва да се използва багетно лепило или "течни нокти".
 6. Нанасяме състава върху платното и го оставяме за 5-10 минути.
 7. Нанасяме го на стената с Polyph и го притискаме, като го изглаждаме със специална шпатула в различни посоки.
 8. Следващата лента залепваме строго от край до край с предишната.
 9. Фугите между платната също могат да бъдат залепени с тиксо. Това ще осигури допълнителна здравина на покритието.
 10. Оставяме Polyf да изсъхне, преди да пристъпим към тапетиране. Обикновено отнема 72 часа, за да изсъхне напълно.

За залепване на тапета можете да използвате същото лепило, което сте използвали за закрепване към стените с Polyf.
Гледайте видео ревюто на Polyfom: Изолация за стени под тапета Polyfom е иновативен материал, който изпълнява няколко функции едновременно. Той осигурява добра топлоизолация, предпазва от проникване на чужди звуци и шумове в помещението и изравнява основната повърхност. Процесът на залепване на Polyphom практически не се различава от работата с обикновени тапети.

Видове нагреватели

Ако решите да изолирате помещението по този начин, тогава първата стъпка е да решите кой материал да купите.

Пазарът предлага много опции, сред които можете да намерите:

 • изолационни тапети от експандиран полистирол;
 • полиетиленова пяна, покрита от двете страни с покритие от обработена хартия;
 • фолио на основата на лепило;
 • топлоизолационна мазилка, която включва същия експандиран полистирол.

Особено внимание трябва да се обърне на изолацията от коркови ролки, която в момента се счита за един от най-добрите материали, използвани за тази цел.

В допълнение, той перфектно скрива неравностите по стените, което прави тапетите много по-лесни.

Залепете корковата изолация по стените с помощта на специално лепило, тъй като обикновеното лепило няма да може да задържи плътната маса на този материал.

Отзиви за основата "Polifom"

polyfom под ревюта на тапети

"Polyfom" за тапети, отзиви за които се препоръчва да прочетете преди закупуването на продукт, е слой, който увеличава адхезионните свойства на основната повърхност и декоративното покритие. Не толкова отдавна беше обичайно да се използват стари вестници като субстрати. Те обаче могат да се покажат чрез тънко покритие, освен това с тяхна помощ няма начин да се постигне подравняване на стената. Вестниците в това си качество са останали в миналото и поради причината, че не позволяват постигане на топлоизолационен ефект.

Още днес на пазара можете да намерите плътни винилови кърпи, които премахват необходимостта от изравняване. Днес фонът под тапета има функциите на звукоизолация и топлоизолация. "Polyfom" под тапета, отзиви за които е полезно да прочетете преди да посетите магазина, е материал, който според потребителите изпълнява много функции.

Правото да се използва това търговско наименование принадлежи на Polifoam Ltd Co, която оперира в Унгария. Днес "Polifom" е единственият материал в Европа, който има сертификат ISO 9001. Това, както подчертават потребителите, понякога е решаващо при избора.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни