Външни нагреватели за летни вили: видове, характеристики на работата, съвети за избор

Летният сезон е възможност да прекарате свободното си време на открито, наслаждавайки се на тишината и единството с природата, а вечер да се събирате в беседката със семейството и приятелите си на чаша чай или нещо по-силно. Но става студено през есента, особено в края на деня. Не можете да седите дълго време навън, студено е. И няма смисъл да се мотаете из къщата. Със същия успех можете да имате вечер у дома, на любимия си диван, пред телевизора. Как да удължим тези „прекрасни моменти“ до късна есен и да не замръзна? Външен нагревател ще помогне за решаването на този проблем. Редакцията на уебсайта Yanashla предлага преглед на най-добрите външни нагреватели за 2020 г. въз основа на отзиви на клиенти и експертно мнение.

За какво служи външният нагревател?

Представете си себе си на мястото на турист, решил да вечеря в ресторант в една от европейските столици. Есен. Навън е прохладно, но в залата на ресторанта всички места са заети. Сервитьорът кани туриста да вечеря на откритата веранда. До масата има конструкция, напомняща на стара улична лампа, с метална скара вместо лампа. Това устройство е увенчано със стоманен рефлектор.

Сервитьорът настанява госта на маса и натиска бутон на плота на "фенера". Езици от пламък пробиват решетката на "лампата". В рамките на минута гостът на масата става топъл и уютен, въпреки прохладата на есенната вечер. Това работи същият "фенер", който се оказа уличен нагревател на газ. Гостът е доволен. Вечерта беше успешна.

Ако собствениците на кафенета и ресторанти, които имат открити площи с маси за гости, отдавна използват такива устройства, то за повечето наши сънародници това все още е екзотика. Летните жители предпочитат да правят партита на огън. Романтично, няма да кажете нищо, но се загрява само частта от тялото, която е обърната към огъня. А под газовия радиатор топлината се разпространява в радиус от 3-6 метра, в зависимост от мощността на устройството. С такъв "фенер" можете да удължите сезона на летните вили почти до новата година. И никакви проблеми с Министерството на извънредните ситуации.

Външни газови инфрачервени нагреватели

Наскоро инфрачервените газови нагреватели станаха широко разпространени за отопление на летните веранди на кафенета и ресторанти, тераси и др. А също и за даване. Използването на газ в този случай се обяснява с икономиката. В края на краищата, такива газови улични нагреватели (Enders, NEOCLIMA, AESTO и други марки) са предназначени да създават комфортна температура в доста големи площи, така че те трябва да имат значителна мощност (като правило 6-10 kW). Използването на електричество в този случай не е икономически целесъобразно. В допълнение, много въпроси възникват от гледна точка на безопасността при подаване на електричество с такава мощност към нагревателя.

Външните газови инфрачервени нагреватели са спечелили голяма популярност поради високите си технически характеристики, голяма надеждност и красив дизайн. Като излъчващ елемент те използват газови горелки, които се нагряват от горивен газ, идващ от цилиндър, разположен в долната част на нагревателя. В същото време автоматиката, с която са оборудвани тези устройства, наричани също понякога „чадъри“, осигурява пълно изгаряне на газа и затваряне на входящия клапан, ако подаването на газ е прекъснато за повече от 1 секунда. По този начин тези устройства, осигуряващи топлина и комфорт, са напълно безопасни за използване.

Ограничения и характеристики на уличните газови нагреватели

Има и малки ограничения при използването на тези нагреватели, които трябва да се вземат предвид при покупката.- уличният газов нагревател работи от бутилка с втечнен газ (бутилката е разположена в долната част на устройството), запалването се извършва от пиезоелектричен елемент; като правило всички модели имат автоматични устройства, които спират подаването на газ, ако пламъкът на горелката изгасне; - височината на покрива на вашите помещения трябва да бъде най-малко 2,5 метра, тъй като стандартната височина на устройството е 2200 см. - трябва да има достъп на кислород, не се препоръчва да поставяте външни нагреватели в напълно затворено помещение. - преди да купите (ако това е кафене или ресторант, разположени в търговски център), съгласувайте това решение със собствениците.

Препоръчително е да използвате 27-литров газов цилиндър в външен нагревател, не забравяйте, че разходът на газ е много по-голям от този на битовите уреди. Всички нагреватели са оборудвани с газов регулатор, маркуч и две скоби.

Отделно бих искал да насоча вниманието ви към външните нагреватели с открит пламък, така наречените "пирамиди" сред хората. Те се използват за дизайнерски решения и привличане на клиенти в кафене или ресторант. Височината е много по-ниска от гъбичките и те отдават много по-малко топлина, но в същото време отделят по-малко продукти от горенето. При избора препоръчвам да обърнете внимание на марката Master Leto 5, те се доставят в различни текстури (стомана, злато, сребро).

Тук ще разберете:

Знаете ли, че отоплението може да се създаде не само на закрито, но и на открито? Това стана възможно след появата на инфрачервените външни нагреватели. Те се използват за отопление на беседки, открити тераси, полузакрити веранди и други зони.... Какво представлява автономният външен нагревател на газ? Ще говорим за това като част от нашия преглед за отопление на открити открити и полузатворени площи.

В този преглед ще ви кажем:

 • на принципа на работа на газови улични нагреватели;
 • за видовете оборудване за външно отопление;
 • относно избора на устройства;
 • за най-забележителните нагреватели в продажба.

След като прочетете представения материал, ще получите възможно най-много информация за уличните отоплителни уреди, работещи на втечнен или мрежов газ.

Видове нагреватели

Всички външни нагреватели могат да се считат за инфрачервени излъчватели, независимо от техния дизайн и вид гориво. Те се различават по дизайн, пространствено положение и източник на енергия.

Интересно! Инфрачервеното лъчение не загрява въздуха, а обект в зоната му на действие, било то стена, мебели или човек. И вече от обекта въздухът се нагрява. Следователно топлината ще се усеща дори ако бризът се разхожда по верандата.

От всички възможни видове енергия най-често за улични отоплителни уреди се използват газ или електричество. Излъчвателите на топлина са съответно разделени на електрически и газови. Всеки тип има своите предимства и недостатъци.

Електрически

Излъчвателите от този тип са по-леки, по-компактни, по-мощни. Може да се използва на открито и в затворени пространства. Халогенните лампи, керамичните и въглеродните инфрачервени излъчватели се използват като източници на топлина в електрическите радиатори. По отношение на пространственото положение те могат да бъдат под, стена и таван.

Интересно! Някои подови модели са оборудвани с детектори за присъствие. Достатъчно е човек да е в зоната на своето действие и устройството автоматично се включва и обратно. Не е лошо спестяване на енергия.

Трудно е да се прецени кое устройство е по-изгодно по цената на енергийния носител. Всичко зависи от интензивността на използването му. Недостатъкът на електрическите устройства може да се счита за закрепването им към електрическата мрежа и необходимостта от използване на проводници, кабели, носачи и удължителни кабели. По отношение на мобилността те отстъпват на своите газови колеги.

Газ

Топлинната енергия в този тип апарати се генерира от изгаряне на гориво, а именно втечнен нефтен газ (LPG), който е смес от пропан и бутан. Бутилките за пропан-бутан могат да бъдат с различен капацитет.По-често се използват бутилки от 27 литра.


Устройствата имат солидно тегло от 15 до 25 кг (без цилиндър) и височина най-малко 2000 мм. Балонните устройства са по-мобилни и икономични в сравнение с електрическите. Те могат да бъдат инсталирани навсякъде в крайградската зона и се купуват за рядка употреба.

По формата на конструкцията има подови и пирамидални модели.

Подови лампи

Тези продукти получиха името си поради външната си прилика с домашните подови лампи. Структурата включва:

 • бордюр;
 • багажник;
 • горелка или лампа (ако е електрически уред);
 • рефлектор.

Шкафът съдържа отделение за стандартен цилиндър, който побира 27 литра втечнен газ. На бордюра има стойка, която завършва с горелка. Отгоре го покрива рефлектор. Гумен маркуч се прекарва от горелката през стелажа, който се поставя върху фитинга на редуктора на цилиндъра и се фиксира с метална скоба. В горната част на багажника, под горелката, има пиезоелементен бутон за запалване на горелка и регулатор на подаване на газ.

Устройствата са масивни, от 15 до 20 кг. За да се справят лесно с движението на такъв товар, транспортните ролки са фиксирани в основата на пиедестала. Достатъчно е да наклоните "фенера", така че ролките да докосват пода, и да го навиете до всяко място, удобно за монтаж.

Пирамидална

Те получиха името от формата си. Те могат да бъдат триъгълни и четириъгълни, в зависимост от геометрията на основата. За разлика от "подовите лампи", в устройства от този тип газът се изгаря в кварцова стъклена колба. За да предпазят потребителя от случайно докосване на горещата колба, дизайнерите я затварят с мрежа от пръти от неръждаема стомана, която е много трудна за нагряване не само с горелка, но дори и с пламъка на кислородно гориво факла. Защитната решетка от неръждаема стомана прави устройството толкова безопасно, че децата могат да се въртят около него. Изгарянията са просто невъзможни.

Пиезо запалването и дръжката за управление на мощността се намират в шкафа, на същото място, където е монтиран цилиндърът. Теглото на "пирамидата" може да достигне 40 кг. Така че транспортните ролки са доста полезни тук. В допълнение към отоплението на пространството, тези устройства осветяват добре мястото за почивка. Разширените модели са оборудвани с електронно управление и дистанционни управления.

Важно! Подови и пирамидални газови нагреватели не са предназначени за отопление на затворени помещения. Ако все пак някой иска да закупи такова нещо за гараж, навес или лятна вила, ще трябва да се погрижи за сериозна вентилация на стаята.

Принципът на действие на нагревателя

Газовият нагревател е мобилно отоплително устройство. Не е необходимо да бъде свързан към системи за доставка на електроенергия и газ, захранването с гориво се съхранява в специална газова бутилка.

Забележка: Газов нагревател отделя топлина не чрез нагряване на въздуха, а чрез инфрачервено лъчение.

При този подход топлинната енергия се използва възможно най-ефективно. Веднага след включване на нагревателя, без да се чака цялото помещение да се загрее, в близост до инфрачервения нагревател се създава локална топла зона. Излъчването от такива нагреватели ви позволява ефективно да се затопляте дори на открито, например в беседки, на веранди или в палатки. Те могат да бъдат на пода, плот за маса, монтирани на стена.


Принципът на действие на газов нагревател

Голямо предимство на газовия нагревател е неговата простота на дизайна. Газова горелка се помещава в метален или керамичен корпус. Заедно с него са разположени клапанната система и устройството за контрол на пламъка на горелката. Това е почти изчерпателен набор от елементи.

Горелката в корпуса не е ефективен нагревател. Той загрява въздуха, който просто се издига до тавана, като неефективно загрява околната зона. За да се превърне горелката в нагревател, се използват инфрачервени излъчватели: метални тръби, отражатели, перфорирани листове, мрежа. Керамичните нагреватели използват керамични панели.

Критерии за избор на външен нагревател

За да направите правилния избор, трябва да вземете предвид техническите характеристики и някои характеристики на работата на устройствата, които ни интересуват.

Мощност на нагревателя

Топлинната мощност на устройства, работещи на бутилиран газ, варира от 10 до 15 kW. По-често има вариант с максимален параметър от 13 kW. Струва си да се отбележи, че дори и най-мощният газов агрегат ще създаде комфортна температура около себе си в радиус от 4 до 6 метра, при условие че температурата на външния въздух е най-малко + 10 ° C. При нула градуса ще ви е топло само близо до фенера. Ако размерът на отворената площ е голям или събиранията са планирани при нулева температура, трябва да помислите за закупуване на няколко устройства.

Електрическият излъчвател е по-ефективен. Той ще затопли обекта дори при + 5 ° C. Но само това няма да е достатъчно при по-ниски температури и големи площи. Консумацията на енергия на електрическите уреди варира от 2,0 до 3 kW.

Материал на тялото

Предпочитание трябва да се дава на продукти от неръждаема стомана. Има устройства, изработени от конвенционални марки стомана с висококачествено антикорозионно покритие (боядисване). Те са по-евтини. Но след година-две може да се отлепи и най-добрият цвят. Това няма да се случи с неръждаема стомана.

За да предпазят конструкцията от атмосферни валежи, производителите срещу заплащане предлагат водоустойчиви капаци за своите модели.

Безопасна работа

Окабеляването и прекъсвачите (машините) трябва да бъдат проектирани за общата консумация на енергия на няколко електрически уреда. Всеки компетентен продавач в магазин за електрически стоки ще съдейства при избора на напречното сечение на проводника и правилния избор на машини.

Газовите нагреватели трябва да бъдат оборудвани със сензори за контрол на газа и наклон. В случай на случайно преобръщане на устройството, сензорът изпраща сигнал до блока за управление и клапанът за подаване на газ ще се затвори. Някои производители оборудват своите продукти със сензори за наблюдение на нивото на въглероден диоксид. На открито място този газ не е опасен. Такива сензори се инсталират, за да се получи международен сертификат, като потвърждение за екологичността на устройството. В края на краищата CO2 е парников газ.

По отношение на безопасността при употреба газовите уреди отстъпват на своите електрически колеги. Ето защо за постоянно нагряване е по-добре да инсталирате инфрачервен електрически излъчвател в затворена стая. Газовите уреди осигуряват топлина чрез изгаряне на гориво, с образуване на продукти от горенето, които трябва да бъдат отстранени от помещението в атмосферата. При инсталиране на оборудване, консумиращо газ, в затворено пространство, потребителят е длъжен да осигури подходяща вентилация. В противен случай собственикът няма да получи разрешение за експлоатацията му.

На какво друго да обърнете внимание

Избирайки между подови лампи и пирамиди, струва си да обърнете внимание на факта, че пирамидите, освен че отопляват обекта, го осветяват много добре.

В допълнение, наблюдението на живи езици на пламъка в стъклена колба на пирамидален апарат добавя усещане за комфорт и спокойствие, сравнимо с обмислянето на огън или камина.

Подовите лампи образуват около себе си конус от топлинно излъчване с по-голяма площ от пирамидалните инсталации.

Нагревателят може да бъде украса на крайградската зона. Производителите обръщат голямо внимание на дизайна. Често те използват нестандартни материали, които подчертават индивидуалността на техните модели.

Струва си да се обърне внимание на вида гориво на емитерите на газ, посочено в описанието на продукта. По-правилно е да се избират устройства, работещи на пропан и бутан. Има устройства, които работят само на един, определен вид газ. Това не е най-добрият вариант.

Най-добрата ефективност за електрически IR излъчватели. Те са ефективни, с малки размери и могат да бъдат монтирани на стена, на таван и на пода. Последните са подобни на газовите уреди от подовия тип, но без пиедестал. Те се нуждаят от по-голям сайт.За стенните радиатори е по-лесно да намерят място на веранда, където има поне една стена. Таванните устройства са по-подходящи за беседка.

Как да изберем газов нагревател

Газовият нагревател за домашна употреба трябва преди всичко да бъде безопасен. Уверете се, че избраният от вас модел има функции като автоматично преобръщане или изключване при накланяне. Също така е задължително нагревателят да има сензор за пламък, който прекъсва подаването на газ, ако горелката е изгаснала.

Струва си да изберете опция за поставяне (закрепване), която е удобна във вашата ситуация. Тя може да бъде както на стена, така и на други видове нагреватели. Вижте сами.


Безопасност на газовия нагревател

Изборът на конкретен модел газов конвектор се влияе от предназначението. За затворени помещения не забравяйте да изберете модели, оборудвани със сензор за концентрация на въглероден диоксид. Изгарянето в затворено помещение неизбежно води до изгаряне на кислород и увеличаване на съдържанието на въглероден диоксид. При малък обем на помещението и лоша вентилация това може да стане опасно за здравето и живота на присъстващите. Сензорът ще може да гаси горелката, преди съдържанието на въглероден диоксид да достигне критична стойност.

Не си струва да спестявате, когато избирате газов нагревател за дома си.

Топ производители

По-добре е да купувате всякакви домакински уреди от известни производители. Популярността на техните модели се дължи на високото качество на използваните материали и монтаж, иновативни инженерни решения и разнообразие от функционалности. Предлагаме ви да се запознаете по-добре с някои от тях:

 1. Jiangsu Gardensun Furnace Co. Ltd, Китай. Произвежда популярни външни нагреватели Gardensun.
 2. Aesto. Евтини външни излъчватели, произведени в Китай.
 3. Jax Jogh. Австралийска компания. Продуктите му са популярни на нашия пазар.
 4. Hugett Floor, Белгия. Специализира в производството на електрически инфрачервени излъчватели.
 5. Стар Прогети, Италия. Произвежда добре познати модели: Heliosa, Dolce Vita и др.
 6. Ballu Industrial Group. Международна група от компании. Производител на висококачествено битово и индустриално оборудване за контрол на климата.
 7. Учителю Лето. Руски производител на инфрачервени газови устройства. Бюджетните устройства на неговото производство се радват на заслужена популярност у нас и в чужбина.
 8. Enders Colsman AG. Германия. Компанията е основана в края на 19 век. Специализация - оборудване за готвене на открито.

Всички тези производители предлагат продукти в различни ценови диапазони. От вас зависи коя компания да закупи устройството. Чуйте съвети и трикове от опитни потребители, съвети от продавачи в специализирани магазини. Съберете възможно най-много информация за избрания от вас модел, разберете колко струва и вземете правилното решение.

Газови нагреватели за палатка

 • Традиционният начин за отопление по време на похода е разпалването на огън. Въпреки това ще е трудно да се запали пожар през зимата и при дъждовно време само много опитни туристи могат да го направят. Е, невъзможно е да се направи огън вътре в палатката, ефективно да се нагрее. Използването на мрежести нагреватели в комплект с керосинова печка е доста опасно и има ниска ефективност.
 • Най-доброто решение е да се използва ултракомпактен керамичен туристически газов нагревател. Този нагревател се побира лесно в раница. Компактните конвектори могат да се използват в палатки за много хора и на открито. Някои газови нагреватели за къмпинг могат лесно да бъдат трансформирани в газова печка за готвене, което вече е оценено от любителите на туризма и отдих на открито.


Нагревател за палатки

Рейтинг на качествени външни нагреватели

10 Aesto А-03

Прегледът отваря модел на китайското производство Aesto A-03. Подова версия. Той консумира пропан или бутан като гориво в стандартна 27-литрова бутилка, чието снабдяване ще продължи 3-4 хладни вечери. Безопасната работа се осигурява от сензор за контрол на газа.Когато устройството падне под налягането на силен вятър, сензорът за ъгъла на наклон се задейства, изключвайки подаването на гориво при достигане на критичната ролка, равна на 45 °. Горелката е разположена в горната точка на "подовата лампа" под рефлектора, на височина повече от 2,0 m.

Контролният панел под горелката има регулатор на подаване на газ и пиезоелектричен бутон за запалване на горелката. Инфрачервеното лъчение поддържа комфортна температура в радиус от 4-5 метра. Устройството не е предназначено за отопление на затворени помещения. Работи чудесно на веранди, беседки и други открити площи. Средната цена на устройството е 9250 рубли.

Aesto A-03

Предимства:

 • достъпна цена;
 • безопасна експлоатация;
 • стилен дизайн.

Недостатъци:

 • малка отоплителна площ.
Име на модела / маркаСпецификациисредна цена
Aesto A-03 / КитайПредназначение - отопление на открити площи, вътрешни дворове, тераси. Захранва се от цилиндър (не е включен в комплекта за доставка). Отоплява площ от 22 м2. Мощността се регулира в диапазона от 5 до 13 kW. Ръчно управление. Запалва се от пиезоелектричен елемент. Оборудван с контрол на газа и автоматично изключване при преобръщане. Запасът от гориво е достатъчен за 30 часа непрекъсната работа. В комплект с редуктор и маркуч. Конструкцията е висока 220 см. Теглото е 17 кг.9250 рубли

9 неделя PH01-SSB

Друго устройство, произведено в Китай, е неделя PH01-SSB. За разлика от предишния апарат, този модел, с почти същата топлинна мощност, може да отоплява открита площ в радиус от 6-7 метра от оста си. В противен случай тези две проби от термични устройства са много сходни помежду си. Дизайн на подовата лампа с рефлектор над горелката. Контролният панел е оборудван с бутон за пиезо запалване и регулатор на газовия поток. Теглото на устройството без цилиндър е 16 кг. За улеснение на движението в основата на пиедестала има транспортни ролки. Предпазно оборудване в същия състав: сензори за контрол на газа и ъгъл на наклона на конструкцията. Цената на инсталацията е 13 500 рубли.

Неделя PH01-SSB

Предимства:

 • плавен контрол на мощността;
 • голяма отоплителна площ;
 • корпусът от неръждаема стомана не е обект на корозия.

Недостатъци:

 • не е идентифициран.
Име на модела / маркаСпецификациисредна цена
Неделя PH01-SSBПредназначение - отопление на открити площи, вътрешни дворове, тераси. Захранва се от цилиндър (не е включен в комплекта за доставка). Може да отоплява площ от 63,5 м2. Мощността се регулира в диапазона от 5 до 12 kW. Ръчно управление. Запалва се от пиезоелектричен елемент. Оборудван с контрол на газа и автоматично изключване при преобръщане. В комплект с редуктор и маркуч. Конструкцията е висока 250 см. Тегло 16 кг.13 500 рубли

8 Баллу Вела Бог-18

Подова лампа за отопление на открити площи. Способен да поддържа комфортна температура на площ от 18 м2. Изработен от неръждаема стомана. Като част от автоматизацията за безопасност, в допълнение към сензорите за контрол на газа и наклон има и анализатор за ниво на въглероден диоксид (CO2). Височината на апарата е 2,22 м, теглото му е 15 кг (без балона). Гаранционните ремонти се извършват в рамките на календарна година. Производителят декларира, че неговият продукт работи в продължение на пет години.

Баллу Вела Бог-18

Предимства:

 • качествени материали;
 • стилен дизайн;
 • безопасна експлоатация.

Недостатъци:

 • малка отоплителна площ.
Име на модела / маркаСпецификациисредна цена
Баллу Вела Бог-18 / КитайПредназначение - отопление на открити площи, вътрешни дворове, тераси. Захранва се от газова бутилка (не е включена в комплекта за доставка). Той е в състояние да отоплява площ от 18 кв.м. Мощността се регулира в диапазона от 5 до 13 kW. Ръчно управление. Запалва се от пиезоелектричен елемент. Оборудван с контрол на газа и автоматично изключване при преобръщане, контрол на нивото на образуване на въглероден диоксид. В комплект с редуктор и маркуч. Конструкцията е висока 220 см. Теглото е 15 кг.14680 рубли

7 Jax Jogh 13000-PG

Пред нас е газов инфрачервен излъчвател от типа "пирамида" от австралийски дизайн. Напълно подходящо устройство за топлия австралийски климат.В нашите географски ширини той е в състояние да създаде комфортни условия за приятелско есенно парти, на площ от 15 м2. Комплектът от сензори за автоматизация на безопасността е стандартен: контрол на наклона на конструкцията, контрол на газа, ниво на CO2. Пламъкът се формира в кварцова стъклена колба, затворена от съображения за безопасност от мрежеста ограда от неръждаема стомана. Jax Jogh 13000-PG консумира 1,0 кг газ на час. Това е малко повече от аналогичния параметър на предишните проби. Височината на пирамидата и нейното тегло са съответно 227 см и 24 кг. Средната цена на устройството е 19 593 рубли.

Jax Jogh 13000-PG

Предимства:

 • качествени материали и монтаж;
 • стилен дизайн;
 • добро вечерно осветление.

Недостатъци:

 • увеличен разход на газ.
Име на модела / маркаСпецификациисредна цена
Jax Jogh-1300 PG / АвстралияПредназначение - отопление на открити площи, вътрешни дворове, тераси. Захранва се от газова бутилка (не е включена в комплекта за доставка). Той е в състояние да отоплява площ от 15 кв.м. Мощността се регулира в диапазона от 5 до 13 kW. Ръчно управление. Запалва се от пиезоелектричен елемент. Оборудван с контрол на газа и автоматично изключване при преобръщане, контрол на нивото на въглероден диоксид. В комплект с редуктор и маркуч. Конструкцията е висока 227 см. Теглото е 24 кг.19593 рубли

6 Heliosa 55 2000W

Електрически инфрачервен излъчвател на италианската компания Star Progetti. Използва се за отопление на затворени помещения с площ от 20 до 40 м2. На открити тераси и веранди дава усещане за комфорт и топлина на площ от 16 м2. Монтирани на стена и на пода със специална стойка. Захранва се от 220 V. Heliosa 55 2000W се е доказала в малки кафенета, бутици, оранжерии, открити площи. Средната цена на устройството е 20 005 рубли.

Heliosa 55 2000W

Предимства:

 • малък размер и тегло;
 • възможността за използване на закрито и на открито;
 • голяма отоплителна площ;
 • стилен дизайн.

Недостатъци:

 • не е идентифициран.
Име на модела / маркаСпецификациисредна цена
Heliosa 55 2000 W / ИталияПредназначение - отопление на вътрешни и външни площи, вътрешни дворове, тераси. Тип - електрически инфрачервен излъчвател на къси вълни. Захранване от 220 V. Той е в състояние да отоплява площта до 40 кв.м. на закрито и до 16кв.м. на открито място. Мощност 2.0 kW. размери 465x140x220mm. Тегло 1,9 кг. Може да се фиксира към тавана и стената.20190 рубли

5 Hugett Floor-R

Електрически инфрачервен излъчвател от подовия тип. Той се използва широко на закрито и на открито. Тераси, веранди, вътрешни дворове на ресторанти, оборудвани с него, събират гости до късна есен. В допълнение към топлината, той отлично осветява всичко наоколо, замествайки няколко стационарни лампи. Металната сянка отразява топлината на халогенната лампа от 3,0 kW, насочвайки я директно към гостите и предметите. Височината на багажника може да се променя, създавайки нагревателен конус по ваша преценка. Ниският център на тежестта на устройството предотвратява падането му. Лампата може да работи непрекъснато 5000 часа.

Hugett Floor-

Предимства:

 • лекота;
 • стабилност;
 • стилен дизайн;
 • безопасна експлоатация.

Недостатъци:

 • значително потребление на електроенергия.
Име на модела / маркаСпецификациисредна цена
Hugett Floor -R / БелгияПредназначение - отопление на открити площи, вътрешни дворове, тераси. Тип - електрически инфрачервен излъчвател. Ще създаде комфортна температура на площ от 10 кв. М. Имитира улична лампа, висока 224 см. Тегло 14 кг.21400 рубли

4 Master Leto ML-5 Bronze

Газов уред за улично отопление на руския производител. Дизайнът е четиристранна пирамида. Газът изгаря в кварцова стъклена колба, нагрявайки предмети в радиус от 2,5 - 3 метра. Ако верандата или беседката са защитени със стъкло или фолио от поне три страни, радиусът на разпространение на топлинното излъчване ще се удвои.В основата на пирамидата има бордюр за инсталиране на 27-литров цилиндър. За преместване на конструкцията са предвидени транспортни ролки. Комплект предпазни устройства е стандартен за този тип оборудване: контрол на газа и сензор за ъгъл на наклон. Електрическото запалване се извършва чрез натискане на бутона на пиезоелектрическия елемент. Средната цена на устройството е 25 950 рубли. Според купувачите това е добра стойност за парите. За посочената сума потребителят получава нагревател с функция лампа и елемент на дизайна за градинския парцел.

Майстор Лето ML-5 Бронз

Предимства:

 • надеждност;
 • трайност;
 • стилен дизайн;
 • безопасна експлоатация.

Недостатъци:

 • не е идентифициран.
Име на модела / маркаСпецификациисредна цена
Master Leto ML-5 Bronze / РусияГазов външен инфрачервен излъчвател с пирамидална форма, висок 2,25 м, с тегло 25 кг. За удобство на придвижването около обекта той е оборудван с транспортни ролки. Гориво - втечнен газ в бутилка (не е включен в опаковката). Приложение - открити тераси, веранди, външни кафенета, вътрешни дворове. Горивната камера е затворена с кварцово стъкло. Безопасната работа се осигурява от сензор за контрол на пламъка, изключване на горелката при преобръщане на уреда. Горелката се запалва чрез натискане на бутона на пиезоелектрическия запалител. Комфортна температура в радиус от 5 м. Регулирането на топлината в диапазона от 2 до 8 kW се извършва ръчно.25950 рубли

3 Gardensun Heather Pyramid Black

Продуктите на китайската компания Jiangsu Gardensun Furnace Co. Ltd, представена в рецензията от Gardensun Heather Pyramid Black. Пирамидално устройство, което органично съчетава функциите на външен нагревател, лампа и декорация на крайградска зона. Основната цел е да се поддържа комфортна температура на терасата или верандата, в радиус от 4-5 метра. С настъпването на здрача пламъците зад закаленото стъкло на пирамидата осветяват платформата с вибриращи пламъци.

Конструкциите са изработени от неръждаема стомана. Безопасността при работа се осигурява от сензорите за контрол на газа и ъгъла на наклона на конструкцията. Лентата от неръждаема стомана предпазва потребителя от случайно докосване на горещото стъкло. Предвидени са транспортни ролки за придвижване по палубата. Пиезоелектрично запалване. Регулирането на мощността се извършва ръчно чрез завъртане на дръжката на дроселната клапа в посочената посока. Покупката ще струва 24 990 рубли. Това е средната цена.

Gardensun Heather Pyramid Black

Предимства:

 • стилен дизайн;
 • безопасна експлоатация;
 • предимства на осветител и излъчвател на топлинна вълна в един корпус.

Недостатъци:

 • висока цена;
 • малка отоплителна площ.
Име на модела / маркаСпецификациисредна цена
Gardensun Heater Piramid Black / КитайПредназначение - отопление на открити площи, вътрешни дворове, тераси. Захранва се от газова бутилка (не е включена в комплекта за доставка). Той е в състояние да отоплява площ от 25 кв.м. Мощността се регулира в диапазона от 4 до 10 kW. Ръчно управление. Запалва се от пиезоелектричен елемент. Оборудван с контрол на газа и автоматично изключване при преобръщане. В комплект с редуктор и маркуч за газ. Конструкцията е висока 225 см. Теглото е 26 кг.24 990 рубли

2 Ballu Bogh-15E

Друг модел от международния холдинг Ballu Industrial Group е Ballu Bogh-15E. Уличен нагревател с пирамидален дизайн. Наборът от функции е обичайно за устройства от пирамидален тип: той блести, затопля и украсява сайта. Създава усещане за уют и комфорт в радиус от три метра на открита веранда и два пъти повече, ако стаята е оградена със стъкло или филм от три страни. Ако за място на партито е избрана беседка или покрита тераса, разстоянието от горната част на устройството до тавана трябва да бъде поне 400 мм, от съображения за безопасност. Комплектът от сензори е стандартен: контрол на газа и контрол на ъгъла на наклон. Устройството е тежко, но този недостатък се изравнява от транспортните колела.Електронното управление от дистанционно управление се дублира от ръчен панел с дръжка за регулиране на подаването на газ и бутон за пиезо запалване. Средната цена е 46 978 рубли.

Ballu Bogh-15E

Предимства:

 • стилен дизайн;
 • здравина и надеждност;
 • безопасна експлоатация;
 • електронен контрол.

Недостатъци:

 • висока цена.
Име на модела / маркаСпецификациисредна цена
Ballu Bogh-15E / Международна група от компанииПредназначение - отопление на открити площи, вътрешни дворове, тераси. Гориво - пропан-бутан. IR излъчвател с електронно управление (има дистанционно управление). За придвижване е оборудван с транспортни ролки. Той е в състояние да отоплява площ от 25 кв.м. Мощността се регулира в диапазона от 4 до 13 kW. Запалване на горелка от пиезоелектричен елемент. Горивната камера е оградена с кварцово стъкло. Оборудван с контрол на газа и автоматично изключване при преобръщане. В комплект с редуктор и маркуч. Конструкцията е висока 241 см. Теглото е 40 кг.46978 рубли
Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 5 на 5 )

Нагреватели

Фурни