Изолация Izorok за ефективна топлоизолация


Информация за производителя Izoroc


Продуктите Izoroc се произвеждат в съответствие с европейските стандарти

Датата на появата на руската марка "Izorok" се счита за 2000 г., когато на базата на завод за минерална изолация в Тамбов е създадена голяма асоциация. По-нататъшното развитие на това производство беше подкрепено от инвестиции от редица чуждестранни компании.

С течение на времето минералната вата Izorok се превърна в много популярен продукт, търсен в повечето области на строителната технология.

За да разшири производството на минерална вата, асоциацията изисква:

 • значително разширяват производствените си площи;
 • придобиване на модерно оборудване за автоматизиране на работния процес;
 • да усвоят нови технологии за безпроблемно производство на изолационни продукти.

Топлоизолацията Izorok е направена на основата на най-фините влакна от стопилка от минерални скали, отделните компоненти на които се държат заедно чрез специално свързващо вещество. Необходимостта от спазване на всички тънкости на технологичната верига стимулира инженерите от концерна да подобряват този процес през цялото време. Днес той принадлежи на безспорните лидери на руския пазар на изолационни материали.

Всички проби изолация от минерална вата Isoroc са произведени в съответствие с европейските стандарти. Тъй като производството му е организирано в Русия, цените са привлекателни за местните потребители.

Изолит Изорок

В Тамбов на три съвременни производствени линии се произвежда широка гама от топлоизолационни материали за различни видове изолация. Общата производителност на завода е 110-120 хиляди тона готова продукция годишно, което се търси във всички региони на Русия. Продуктите ISOROC са се доказали от най-добрата страна и са широко търсени сред изпълнителите. За частен разработчик плочите Isolight Izorok са пример за високо качество, което отговаря на всички съвременни строителни изисквания.


Негоримите плочи ISOROC се произвеждат на базата на базалтови скали. Производственият процес включва много производствени стъпки за постигане на продукти с дълготрайност на влакната. Модулът на киселинност е отговорен за трайността на минералната вата, която по време на производствения процес трябва да бъде в определен диапазон от стойности от най-малко 1,8 Mk. В материалите Izorok, един от най-добрите показатели за модула на киселинност, който характеризира химичния състав на влакното, където решаващият фактор е съотношението на киселинните към алкалните оксиди. Изолит Izorok се произвежда в плочи с размери 1000 * 600 mm и в редки случаи 1000 * 500 mm. Говорейки за геометрични размери, това е един от производителите, който предлага избор. Всички продукти се доставят в яркочервени и бели полиетиленови опаковки с логото на производителя.
Марките Isolight и техните отличителни черти ♦ Isolight-L - светлинни плочи с действителна плътност 40 kg / m3; ♦ Isolight - меки плочи с действителна плътност 50 kg / m3; ♦ Isolight Lux - меки дъски с действителна плътност 60 кг / м3; Всички тези марки имат важни характеристики - ниска топлопроводимост, водоотблъскване и негоримост. Класовете се различават по действителната си плътност и са търсени в по-голямата си част - дъски „Isolight-L“ и „Isolight“.


Фабричен етикет с техническа информация за материала и датата на неговото производство ...

Технически характеристики на плочите - "Isolight", "Isolight-L" и "Isolight Lux"

Характеристики на материалаIsolight-LИзолитIsolight Lux
Плътност, kg / m3405060
Топлопроводимост при 10 С, W (m.K)0,0360,0340,033
Топлопроводимост при 25 С, W (m.K)0,0380,0360,036
Топлопроводимост при работни условия A0,0400,0380,038
Топлопроводимост при работни условия Б0,0420,0400,040
Водопоглъщане при краткотрайно и частично потапяне, kg / m21,01,01,0
Съдържание на органични вещества,% тегловни, не повече2,52,53,5
Компресируемост%, не повече15107
Дължина на плочата, мм100010001000
Ширина на плочата, мм600600 (500)600
Дебелина на изолацията, mm50-20050-20050-200
Пропускливост на водната пара, mg / (m • h • PA), не по-малко0,550,550,55
Група на запалимостNGNGNG

Прилагане на негорими плочи Isolight Izorok

Топлоизолация в многослойна и добре зидария; Изолация на вътрешни прегради; Изолация на рамкови стени с облицовка от сайдинг; Топлоизолация на тавански помещения; Изолация на скатни покриви; Изолация на трислойни стени с тухлена облицовка; Изолация на междуетажни тавани; В системите вентилирана фасада като вътрешен слой.

Продуктите се използват в хоризонтални и вертикални строителни конструкции и са най-добрите в своя клас за дълго време!

Можете да изпратите заявление по имейл

Може да е интересно:

 • Плочи Ultralight Izorok 33 kg / m3
 • Всички продукти на ISOROC
 • Ценова листа на продуктите ISOROC
 • Видео за материали Izorok
 • Къде мога да купя

LLC GK "TEPLOSILA" - заедно с вас от 2005 г.!

Продуктова линия


Плътността на Isoflor позволява да се полага под бетонна замазка или декоративен под

Линията на изолация за стени Izorok съдържа няколко подвида, фокусирани върху характеристиките на защитените повърхности и различни области на приложение. Той включва следните имена:

 • Isolight-L;
 • Isovent;
 • Изофрол;
 • Изоруф в опаковки;
 • Izorok в плочи (в цилиндрични форми).

Пробите от продуктите на Isolight-Lux имат плътност от 60 kg / cu. метър и се използват за изолиране на повърхности с различна ориентация. В същото време големи натоварвания и деформационни напрежения в слоевете продукти от този тип са неприемливи. Следващият модел от серията Isovent-L се отличава със значително по-висока плътност (до 90 кг / кубичен метър) и се използва за организиране на вентилация на фасади на сгради.

В модификацията Isoflor индикаторът за плътност, деклариран от производителя, е близо 140 kg / cu. м. Тази изолация се използва като междинна връзка в трислойни стоманобетонни конструкции. Разрешено е да се използва в сандвич панели. За топлоизолация на покриви и бетонни подове се използва друг вид изолационен материал, наречен Isoruf. Произвежда се с марки H, B или NL, а средната му плътност е 110 kg / cu. метър. Заготовки от този материал или постелки без разтегателна обвивка са маркирани като "MP", а ако са налични - "MP (ST)".

Изолацията Izorok в плочи има две модификации с плътност на материала 75 и 100 kg / cu. на метър, съответно. Те са идеално подходящи за защита на всякакви хоризонтални повърхности, но не позволяват натоварването да бъде надвишено над граничното ниво. Цилиндрите Izorok, носещи маркировката CF, се считат за отделна категория топлоизолатори. Различни проби от тези продукти се различават по диаметъра на цилиндричните заготовки (в рамките на 18-273 mm) и се използват за изолиране на тръби със студена вода и топла вода.

Описание на видовете и характеристиките на вълната Isoroc

1. Лека серия Isolight.

Производителят препоръчва използването на такива плочи за изолиране на всички основни елементи на жилищни сгради. Не забравяйте обаче, че поради ниското си тегло те нямат достатъчна твърдост, поради което на вертикални и стръмно наклонени повърхности меките постелки неизбежно ще се плъзгат по време на работа. Да, всяка изолация с минерална вата Izorok с ниска плътност е ефективна, но с течение на времето този плюс на практика ще бъде намален до нула поради пропуските, които се появиха в общия слой на топлоизолация.

Изолитовите леки базалтови постелки са разделени в отделни теглови категории:

 • Izorok Ultralight е сравнително нова топлоизолация в тази линия с минимална плътност (само 33 кг / м3). Предлага се в два размера: 50 и 100 мм.
 • Изолит и Изолайт-L (съответно 50 и 40 кг / м3) - може да се нарекат универсални нагреватели, тъй като тяхната твърдост е достатъчна за повечето основни операции: от изолация на подове и покриви до създаване на вътрешен слой под плътни плочи във вентилационни фасадни системи .
 • Isolight-lux е доста плътна изолация на Izorok, която наистина е подходяща за стръмни покривни склонове и вътрешни прегради. Теглото му достига 60 kg / m3, докато топлопроводимостта е една от най-ниските в тази група - от 0,033 до 0,04 W / m · K, а свиваемостта не надвишава 7%.

Серия Isolight

2. Isoroc за фасадни работи.

Тук традиционно топлоизолацията се разделя на плочи за вентилирани фасади и външни стени за мазилка. И двата вида се характеризират с много ниска абсорбция на вода - само 0,5%, но това се постига чрез увеличаване на съдържанието на органични смоли, свързващи влакната от базалтова вата Izorok. Когато обаче се използва извън жилищни помещения, това вече няма значение.

Isovent - предлага се в две опции за плътност 90 и 80 kg / m3 (модификация L). Разликата изглежда малка, но всъщност техническите характеристики на продуктите на Izoroc се променят значително от това. Въпреки че топлопроводимостта остава на приблизително същото ниво, якостта на натиск се удвоява с увеличаване на специфичното тегло - от 10 до 20 kPa. С такива показатели и достатъчна плътност Isovent може да се използва дори в трислойни тухлени конструкции. Размерите на изолацията са донякъде нестандартни - 500x1000 mm, дебелината, в зависимост от модификацията, се избира от диапазона 40 (50) -160 mm.

За мазилка можете да закупите мини плочи Isofas с плътност 90-160 kg / m3 (общо 4 разновидности). По-тежката базалтова вълна позволява довършителни работи дори без армировка на окото, тъй като нейната якост на отлепване е три пъти по-висока от тази за плочи 90/110 (15 kPa срещу 5). Изолаторите Isofas могат да издържат на компресия от 15 до 55 kPa.

Характеристики на Isovent

3. Isoroc за плоски покриви.

Този вид топлоизолация е по-търсен в индустриалното и многоетажно строителство, тъй като серията Isoruf е разработена директно за плоски покриви. В зависимост от начина на полагане и положението на плочите се избира един от следните видове:

 • Изоруф (базов продукт).

С плътност 150 kg / m3, той показва якост на ниво 50 kPa и ефективност от 0,036-0,044 Wm · K. Тази топлоизолация е подходяща за последващ монтаж на ролкови покриви и не изисква допълнителна армировка с циментова замазка.

 • Изоруф-Н.

Долният е вътрешният слой на двойна топлоизолация на плоски покриви. Той има по-ниско тегло (130 kg / m3) и минимална топлопроводимост, като по този начин осигурява необходимата защита на конструкцията. При компресия Izorok може да издържи до 35 kPa, но ако такива показатели изглеждат твърде високи, можете да използвате аналог от серията нагреватели NL - тук плътността е само 115 kg / m3, а силата достига 30 kPa.

 • Изоруф-V.

Това вече е най-горният слой, от който се изисква висока якост (65 kPa за компресия и 15 за лющене), тъй като именно този слой носи основното натоварване на покрива. Плътността на твърдите плочи е 175 кг / м3, но изборът на размери е малък: само Isoroc с дебелина 50 мм или още по-рядка версия - 40 мм, които могат да бъдат закупени при поискване. Основната функция на тази изолация обаче е да задържа тежестта на покрива и да предотврати деформация на долната основа при точково натоварване.

Характеристики на изоруф

4. Isorok за подове и тавани.

Isoflor се използва за всички видове подове, които са подложени на стрес, включително като изолация за бетонни подове. Въпреки че плътността на тези плочи е само 110 kg / m3, което поставя под съмнение способността им да издържат на теглото на замазката. Якост на натиск - 25 kPa, абсорбцията на вода също не е най-ниската - 1%. Но характеристиките на топлоизолацията са наистина добри - 0,034-0,042 W / mK.

5. Специални видове.

Компанията Izorok произвежда зашити рогозки от серията MP и MS, ватирани със стоманена тел, стъклен ровинг или подсилени с метална мрежа.Диапазонът на работната температура за тези нагреватели е доста широк (-180 .. + 700 ° С), тъй като няма смоли, които свързват влакна, което при други видове изолация ограничава обхвата на приложението му до +400 ° С.

Основната цел:

 • защита на производственото оборудване;
 • изолация на тръбопроводи и комини;
 • устройството на противопожарни разпръсквачи.

Ако температурата на нагряване на тръбите не надвишава +400 ° C, техническата изолация Izorok под формата на 1 м черупки от базалтово влакно ще се справи със задачата. Това са кухи цилиндри с водоотблъскваща импрегнация Izoschell-Ts, както и продукти от марката ZF, облицовани с алуминиево фолио. И двата вида нагреватели се предлагат за 22 различни диаметъра на тръбите (от 18 до 273 mm) с дебелина на стената 3-9 cm.

Изофлорни плочи

Обхват на изолацията


Цилиндрите от каменна вата се използват в инженерните комуникации

Изолационните материали на марката Izorok се характеризират с факта, че се използват не само в строителството, но и в други области. В класическата си форма те се използват:

 • за вътрешна топлоизолация и затопляне на подове (междуетажни подове);
 • с цел защита на тавански помещения и покриви на сгради;
 • за звукоизолация на помещения в жилищни сгради.

При избора на продукти, подходящи за специфични цели, трябва да се вземе предвид плътността на използвания изолационен материал.

Поради способността им да задържат топлината добре, те се използват за топлоизолация на различни комунални услуги, включително централизирано водоснабдяване и отоплителни системи.

Съвети за избор на топлоизолация ISOROC

Топлоизолация ISOLIGHT изработена от плочи от базалтова вата, използва се в жилищни и промишлени помещения като топлоизолация за ненатоварени конструкции. Област на приложение ISOLIGHT - вътрешни прегради, външни и вътрешни стени на помещения, тавански етажи. Технологията на монтажните плочи зависи от вида на изолираната конструкция; преди монтажа прочетете инструкциите на производителя.

Универсална изолация ISOVENT Представляват незапалими плочи от каменна вата. Топлоизолацията се използва за топло и звукоизолация на всички видове ограждащи конструкции (хоризонтални, вертикални, наклонени). Предпоставка е използването на пароизолационни мембрани за защита на материала от влага, както и наличието на въздушна междина между хидроизолационния филм и облицовката.

Изолация ISOFLOOR от компанията ISOROC представя негорима минерална вата под формата на полутвърди плочи. Материалът перфектно намалява топлинните загуби в стоманобетонни конструкции. Използва се и при изграждането на електрически и водни саморазливни подове и други конструкции в жилищни сгради. Изолацията ISOROC отговаря на всички строителни стандарти, което се потвърждава от необходимите сертификати.

Основни предимства

Линията нагреватели Izorok, която има голям брой разновидности, се характеризира със следните показатели:

 • ниско ниво на топлопроводимост, което намалява разходите за отопление на обекта;
 • добра звукоизолация;
 • индикатори с висока якост;
 • устойчивост на изолационните плоскости към деформации и други механични влияния;
 • добри водоотблъскващи качества;
 • огнеустойчивост и екологичност на продукта.

Друг атрактивен аспект на този материал е неговата устойчивост на агресивна среда.

Устойчивостта на гъбични образувания се обяснява с неорганичния произход на изходния материал, а огнеустойчивостта се дължи на наличието на огнезащитни добавки в него.

Спецификации

Размер, ммОпаковани
дължинаширинадебелинапарчетам2м3
10005005084,00,2000
100050010042,00,2000

ISOLAYT - универсална изолация със средна плътност

В съвременното строителство често се използват универсални топлоизолационни материали, които позволяват да се намалят разходите за закупуване на материали и тяхното инсталиране, както и да се избегнат грешки, които често възникват при използването на различни видове нагреватели. Следователно компанията ИЗОРОК, която работи на руския пазар от четиринадесет години, пусна нагревател ISOLIGHT, с които можете да изолирате външните стени на трислойна зидария, междуетажни тавани, прегради, тавански етажи и рамкови стени.

Основни функции

ISOLAYT е изолация от минерални влакна. За производството му се използват естествени, екологично чисти суровини - базалтова скала, която се превръща във влакна под въздействието на високи температури. Получената минерална вата се пресова, добавя малко количество синтетично свързващо вещество и се оформя в плочи с размери 600x1000 mm. Дебелината на плочите може да варира от 50 мм до 200 мм, така че можете купете ISOLIGHT с оптимални характеристики, за да изолира къщата в един слой и по този начин да спести от инсталирането на топлоизолация.

Закупувайки тази изолация, вие ще направите дома си безопасен за живеене - в края на краищата ISOLIGHT принадлежи към класа на екологичните негорими материали. Той запазва топлината добре в къщата, намалява нивата на шум, не гние или разлага и запазва своите работни характеристики за повече от петдесет години. Единственият му недостатък не е твърде висока плътност (50 кг / кубичен метър), поради което тази изолация не се използва в натоварени конструкции.

Технически характеристики на ISOLIGHTмерна единицаИндекс
Плътносткг / м350
Дължинаmm1000*
Ширинаmm500 (600)*
Дебелинаmm50-200
Топлопроводимост
-При температура от 10 CW / (m.K),0,034
-При температура 25 C0,036
-При експлоатационни условия A0,038
-При експлоатационни условия B0,040
Поглъщане на вода при краткотрайно и частично потапянеkg / m2, не повече1,0
Влага по маса%, няма повече0,5
Съдържание на органични вещества, тегловни2,5
Свиваемост%, няма повече15
Запалимост

Цена на Isolight в нашата компания е един от най-достъпните на московския пазар. Продаваме на цена на едро и други нагреватели за домаорганизиране на доставката им до строителната площадка.

Спецификации на материала

Изолацията се произвежда под формата на плочи с различни размери или ролки, различаващи се по редица работни параметри. Следните технически характеристики на изороцията Isoroc са особено важни за потребителя:

 • Плътността на изходния материал достига 150 кг / кубичен метър.
 • Устойчивост на компресия до 55 kPa.
 • Обратна или якост на опън в рамките на 15 kPa.
 • Топлопроводимост, изразена като 0,075 W / (m K).
 • Попиване на влага - не повече от 5%.

Под последната характеристика се разбира способността на влакната на веществото да абсорбират влагата - хигроскопичност.

Нанасяне на минерална вата ISOROC

Области на приложение на изолационната изолация Izorok - топлоизолация на хоризонтални повърхности без товар, топлоизолация на наклонени покриви, тръбопроводи и оборудване. Izorok превъзхожда експандирания полистирол по паропропускливост, пожар и екологична безопасност, малко по-нисък от пяната по топлопроводимост и устойчивост на влага. Материалите имат достатъчна издръжливост.


Таблица. Технически характеристики на изолационните материали ISOROC

Инсталационни характеристики


Под замазката плочите Izorok се полагат плътно една към друга, без пролуки

Особеностите на монтирането на плочи и ролки Izorok за повърхности от различни класове се проявяват в изискването за спазване на определени правила. Те зависят от условията, при които се предполага, че този материал се използва като топлоизолатор. Във всеки случай обаче използването му е допустимо само в комбинация с пара и хидроизолация.

Циментова подова замазка

Монтажът на изолация върху подова основа започва с подготвителни операции, които включват следните стъпки:

 1. Замазката се изчиства от натрупаните слоеве мръсотия.
 2. Всички пукнатини, открити на пода, се затварят, последвано от изравняване на повърхността му.
 3. Монтиран е хидроизолационен слой, върху който са положени изтривалки Izorok.

Когато ги полагате, ще трябва да се уверите, че детайлите са разположени от край до край без забележими пропуски.

На върха на топлоизолацията се полага друг хидроизолационен слой, върху който след това се поставя подсилваща мрежа. Положената армировка се излива с циментова замазка. При извършване на тези работи е важно да се вземе предвид, че общата дебелина на покритието се увеличава значително.

Топлоизолация на външни стени на рамкови конструкции


За външните стени се оформя метална рамка за минерална вата

Преди да закупите плочи Izorok, общият им обем се изчислява въз основа на факта, че се образуват два слоя защитен материал. Инсталационните работи се извършват в следната последователност:

 1. На стените е монтирана решетка на основата на дървени летви или метален профил.
 2. По време на монтажа разстоянието между отделните елементи трябва да съвпада с размерите на изолационните плочи.
 3. Полагането е организирано по такъв начин, че плочите на слоеве да са разположени в шах, обработваните детайли от втория ред напълно припокриват ставите на предишния.

За фиксиране на външните листове по стените се използва парчен хардуер от гъбичен тип, забит на 5 точки. Върху изолираната повърхност е монтирана хидроизолация, която осигурява надеждна защита на образуваното покритие.

Изолация на плоски покриви

За изолация на покрива се избира материал Izorok с висок индекс на плътност, положен върху основа от стоманобетонни плочи или метален профил. Работна поръчка:

 1. Монтиран е пароизолационен слой, за да се предотврати навлизането на влага между слоевете на топлоизолатора.
 2. Краищата на защитното фолио трябва да бъдат сгънати под изолацията, което не позволява изпаренията да проникнат в него.
 3. При многослойна инсталация фугите на плочите са разположени с леко отместване.
 4. За горния слой е избран материал с по-висока плътност, отколкото за долния слой.
 5. Върху изолацията се монтира хидроизолация.

Изолацията Isoroc е надежден и висококачествен материал, използван в голямо разнообразие от производствени области. Поради лекотата на монтаж и наличност, този вид топлоизолатори е постоянно търсен сред професионалисти и хора, участващи в строителството на аматьорско ниво.

Нагреватели

18 гласа

+

Глас за!

Против!

Високата енергийна ефективност на сградите на фона на нарастващите цени и очевидните икономии на енергия е необходимост на нашето време. Има много методи за тези цели и един от тях е изолацията. Тук важна роля играе изборът на качествен материал. Новите производствени линии направиха възможно производството на висококачествени материали, предназначени за изолация на сградни обвивки и конструкции. Статията ще се фокусира върху изолацията Izorok.

Всички произведени продукти с марката Izorok отговарят на всички световни изисквания за качество и са едни от лидерите в топлоизолационните материали. Отличните експлоатационни свойства на изолацията, съчетани с достъпна цена, осигуряват широкото й използване при изграждането на нови и обновяването на стари помещения, повишавайки тяхната енергийна ефективност.

Характеристики на Isoroc

За цялата линия изолация Izorok, която има много разновидности на материала, са характерни следните свойства.

 • Ниска топлопроводимост. Наличието на голям брой въздушни пори в плочите позволява натрупване и задържане на топлина в стените на сградите и намаляване на консумацията на енергия.
 • Високо ниво на звукоизолация. Изолацията от минерална вата, благодарение на структурата, състояща се от малки влакна, има отлични звукоизолиращи свойства. Влакната с различна дължина са в състояние ефективно да абсорбират енергията на всякакви звукови вълни. Използвайки мини плочи, можете успешно да разрешите проблема със шумоизолацията на помещенията.
 • Отлична якост на опън.Високата устойчивост на плочите на механично напрежение допринася за увеличаване на характеристиките, характерни за изолацията - звукоизолация и топлоизолация.
 • Отлична устойчивост на деформация. Изолацията Izorok има отлични якостни свойства, които осигуряват здравина и издръжливост.
 • Отлично водоотблъскване. Тази характеристика стана възможна благодарение на специални хидрофобни добавки, които предотвратяват проникването на влага в материала, а топлоизолационните свойства на плочите се увеличават.
 • Високи огнеупорни свойства. Естествените негорими елементи, съставляващи състава, позволяват на влакната да запазят първоначалните си свойства при най-широкия температурен диапазон.
 • Екологичност на продукта. Всички продукти на Izorok са изработени от чисти естествени суровини, което гарантира висока екологична ефективност на готовия материал. Използването на изолация от минерална вата на тази марка е гаранция за осигуряване на благоприятни условия на живот във всяка изолирана стая.
 • Висока устойчивост на цялата линия изолация към разрушителното въздействие на агресивната среда.
 • Водоустойчивостта на плочите от минерална вата дава възможност да се изолират на тяхна основа с помощта на водни разтвори.
 • Високата якост на материала, която се постига по време на производствения процес, гарантира липсата на свиване, счупване, деформация на изолационните листове и съответно високото качество на извършената работа.
 • Устойчивостта на гъбички и микроорганизми се дължи на неорганичната природа на материала.

Всички видове изолации на марката Izorok са издръжливи и стабилно поддържат ефективността си дори след изтичане на гаранционния срок, което е най-добрата препоръка както за големи разработчици, така и за физически лица, които искат да изолират домовете си с висококачествена и надеждна изолация.

Използването на изолация Izorok

Всички продукти на Izorok са разнообразни и включват плочи за топло- и звукоизолация, паро- и хидроизолационни мембрани и зашити подложки от минерална вата. Изолацията на марката Izorok има широк спектър от цели и се използва при изграждането на различни конструкции, сгради и конструкции от индустриален и жилищен фонд, за тяхната реконструкция и ремонт. Този списък може да включва както временни конструкции, така и конструкции, предназначени за дългосрочна употреба.

В зависимост от плътността на Izoroca се използва за:

 • вътрешна топлоизолация на стени;
 • изолация на подове;
 • изолация на тавански конструкции и покриви на различни сгради;
 • в жилищни сгради за шумоизолация на отделни стаи;
 • топлоизолация на различни видове комуникации;
 • увеличаване на показателите за антисеизмични характеристики на всякакви структури.

Промишлените продукти се използват главно за:

 • топлоизолация на тръбопроводи над земята и в мазета;
 • изолация на тръби, работещи с течности с положителни и отрицателни температури.

За всеки вид работа има марки изолации, с техните свойства и характеристики, които са най-подходящи за тях. За да направите правилния избор, трябва да знаете марката и нейното предназначение. Така ще бъде по-лесно да изберете подходящия, който ще гарантира качеството на работа.

Марки и предназначение на нагревателите Izorok

Изолация за вътрешни работи:

 • Изолит... Мини плочите са предназначени за изолация и звукоизолация на различни строителни конструкции. Тези конструкции включват вертикални, наклонени и хоризонтални повърхности. Изолит може да се използва за изолиране на стенни рамкови конструкции, включително за създаване на прегради, като нагревател в рамкови стени, междуетажни тавани и тавани.
 • Изоруф... Minplates се използват като топлоизолационен слой за оборудване на хоризонтални конструкции. Това могат да бъдат плоски покриви, допуска се многослойна изолация.Друг пример за използване е топлоизолация на подове в случай, че грубата основа е направена по сух метод, тоест няма циментово-пясъчна замазка. Isoruf се препоръчва за използване в еднослойни покрития. При многослойната изолация обикновено се използват два вида тази изолация: горният слой се полага с материал Isoruf B, а долният - с Isoruf N. Тези разновидности могат да се използват и като топлоизолационен слой в „сандвич панели“ с метална обвивка.
 • Изофлор... Изтривалки с висока плътност, използвани в строителството като междинен слой в стоманобетонни конструкции, за организиране на звукоизолация и топлоизолация на междуетажни подове. Същият материал се използва за изолиране на пода, когато се подрежда мокра замазка или саморазлив. Isoflor може да бъде и елемент от „сандвич панели“ с метална обвивка.

Изолация за външна работа.

 • Isovent... Плочи от минерална вата, чиято марка се използва в строителството под формата на топло и звукоизолация на различни конструкции, като слоести или кладенечни кладки. Същият вариант ще бъде най-подходящ, ако сградата е изолирана с помощта на система от шарнирни вентилирани фасади.
 • Изофас... Препоръчително е да се използват мини плочи за подреждане на изолацията на външния периметър на стените на сградата, ако работата се извършва по мокрия метод. Плочите Isofas и Isofas 140 се използват главно като фасадна изолация, където се използва мазилка. Isofas 90 и 110 степени - съответно, в случаите, когато мазилният слой е дебел. Измазването се извършва с помощта на стоманена армираща мрежа.

Най-популярни сред частното строителство са изолационните плочи izorok 50 (плътност 50kg / m3) и izorok 75 (плътност 75kg / m3). Средно цената им е 350 рубли / пакет. Те са подходящи за вътрешна и външна употреба

Техническа изолация Izorok. Тези продукти са зашити рогозки и топлоизолационни цилиндри.

 • Изорок М1-100, М2-100... Това е топло- и звукоизолиращ материал, чийто обхват включва изолация на строителни конструкции от различни видове, както и промишлено оборудване, използвано в температурен диапазон от - 180 до впечатляващите +700 С. произведени върху метална мрежа. И последният представител от тази линия - изтривалките M3-100 - имат допълнително покритие, направено от друг топлоизолационен материал - фибростъкло.
 • Isoshell - C и Isoshell - ZF... Фолираните топлоизолационни цилиндри и полуцилиндрите са предназначени за топлоизолация на технологични тръбопроводи. Диапазон на работната температура от -180 до + 400C. Цената на изолационно парче от тази марка варира от 400-500 рубли / пакет.

Монтаж на изолация Izorok

Има правила за извършване на изолация с плочи Izorok на различни видове повърхности. За повечето технологии е необходимо да се използват пара и хидроизолация, за да се поддържа качеството на изолацията. За да се осигури най-добро представяне, е наложително да се използват продуктите на една и съща компания.

Циментова подова замазка с изолация Izorok

 • Преди да продължите с монтажа на изолацията, е необходимо да премахнете остарялата подова настилка, да почистите старата замазка от замърсяванията, разположени там, да запълните пукнатините и пукнатините, да изравните цялата повърхност, да поставите хидроизолационния материал, изорокът, който трябва да бъде разположен от край до край, така че да няма дори минимални пропуски между тях. След това отново се полага хидроизолационният слой и върху него се поставя подсилваща мрежа, върху която се излива циментовата замазка.
 • Ако под замазката има помещение, където е топло и влажно, например сауна, тогава има нужда от допълнителна бариера срещу пара, която в този случай се намира под изолационните листове.Ако в дъното има студено и влажно помещение като изба, то бариерата срещу пара е разположена отгоре на изолацията.

Изороком изолация на външни стени на рамкови конструкции

 • В стенните конструкции от този тип плочите са се доказали по най-добрия възможен начин. Изолацията е с най-високо качество, когато е направена с два слоя материал.
 • По стените е монтирана щайга от дървени летви с ширина 5 см (по дебелината на рогозките) или метален профил. Разстоянието между тях е равно на дължината или ширината на изолацията.
 • Полагането се извършва по такъв начин, че плочите, разположени отвън, да припокриват шевовете на слоя материал, разположен вътре. Листът е фиксиран с самонарезни винтове от гъбички в 5 точки.

 • Външният слой на изолацията трябва да бъде защитен от вятър и водоустойчив филм.

Изолация от Izorokom на стените на рамкови конструкции отвътре

 • Като правило, дори на етапа на изграждане на рамката, разстоянието между дървените стълбове е равно на ширината на изолацията, т.е. 60 cm.
 • Следователно не е необходимо да правите щайга, пачуърк просто се поставя на 3 слоя (15 см) в тези ниши и не е прикрепен по никакъв начин. Отгоре е фиксиран с пароизолационен филм, който е силно опънат.

 • Въпреки че се говори за екологичността на материала, когато частиците минерална вата попаднат върху кожата, започва силен сърбеж, който не може да се отмие в рамките на един ден. Ето защо е важно да носите лични предпазни средства и да носите гумирани ръкавици.

Сух метод на подова изолация Izorokom

Подът е изолиран по следната схема:

 • върху вече съществуващия дървен под се полага слой хидроизолация с плътно поставени дъски. Върху плоскостите се полагат трупи, през интервалите от които изолацията се поставя близо до тях. Необходимо е да направите това от разстояние, така че да няма пропуски и пропуски;
 • следващият слой е пароизолация. Неговото присъствие предотвратява проникването на влага от топло помещение в студения изолационен слой. Това трябва да се направи, за да се предпази изолацията от влага, тъй като тя се навлажнява, губи първоначалните си топлоизолационни свойства;
 • по-нататък по трупите се полага груб под. Може да бъде шперплат, OSB и др. Върху този материал се поставя покритие. Тя може да бъде ламинирана или всяко друго покритие, което собственикът на дома желае.

Изолация на междуетажни тавани Izorokom

 • Минералните плочи могат да се използват за изолация на дървени подове между етажите. За тази цел те се полагат между гредите.
 • Не е необходимо да се поставя слой защитна пароизолация за изолация между помещения от различни нива, но с еднаква температура в тях.

 • Ако една от стаите е топла, а втората е влажна, например баня или кухня, пароизолация е просто необходима. Ако влажната стая е разположена отгоре, тогава е необходим хидроизолационен слой.
 • От страната на втория етаж последователността на подреждането на материалите изглежда така: подово покритие, трупи, ако е необходимо, слой хидро или пароизолация, изолация между гредите, ако е необходимо - слой пароизолация, борд , довършителни работи на тавана.

Изолация на плоски покриви от Изороком

 • Изорок с висока плътност може да се използва за изолация на плосък покрив. Основата, върху която ще бъде монтирана изолацията, са стоманобетонни подови плочи или профилирани метални листове.
 • Първо трябва да инсталирате пароизолационен слой. Тук е необходимо, за да се предотврати проникването на пари от влага в слоевете топлоизолация. В крайна сметка само сухата изолация може да запази свойствата си, а мократа изолация значително намалява нейните характеристики. Голямо натрупване на пара причинява нежелана деформация на плочите. Препоръчително е да се извърши пароизолация с по-малко шевове и да се изберат по-дебели мембрани, за да се осигури най-високо качество на защита.
 • Краищата на филма трябва да бъдат монтирани над изолацията, за да се изключи проникването на пара в него.При многослойна изолация фугите на плочите са позиционирани с леко отместване. Горният слой трябва да превъзхожда по плътност долния.
 • Хидроизолацията се полага последна. За безопасността на материала е препоръчително да не ходите по него.

Изолация с плочи Izorok на скатни покриви

 • Първата стъпка при изолирането на скатни покриви е инсталирането на хидроизолационен филм, който се извършва върху системата на гредите. Материалът се полага през склона с припокриване, така че горните да са наслоени върху долните. Отделни платна са свързани със самозалепваща се лента.
 • Отгоре се пълнят решетъчни решетки, които осигуряват необходимата в този случай малка вентилационна междина, която ще премине между покрива и бъдещия слой изолация.

 • Izorok е инсталиран между два греди на греди. Това се прави, за да се фиксират сигурно елементите и да се осигурят най-добрите резултати от топлоизолацията. Необходимо е да се избягват разкъсвания на топлоизолационния слой или свободното му прилепване към гредите. Изолацията izorok по цялата повърхност трябва да бъде еднаква.
 • Следващият етап е инсталирането на пароизолация. Материалът е фиксиран със скоби от вътрешната страна на гредите. Лентите се припокриват. Фугите са закрепени със самозалепващи ленти. Последното е инсталирането на таванната обшивка. От външната страна на покрива е монтирано покривно покритие.

Изолация на мокра фасада с Изороком

 • Външният метод за изолиране на сгради е по-предпочитан като най-ефективен по отношение на топлоизолацията на сградите. Ако можете да избирате между вътрешни и външни, препоръчително е да го изберете.
 • Трябва да започнете работа с подготовка на повърхността. Трябва да се почисти от всички съществуващи замърсители и да се отстранят пукнатините, ако има такива. Ако има нередности, изравнете ги. Грундирайте изсушената готова повърхност.

 • Следващият етап е инсталирането на профилна лента по периметъра на сградата. Той е монтиран на височина около половин метър от нивото на земята. Пръчката е необходима за разпределяне на равномерното натоварване, излъчвано от изолационните плоскости. Върху него са монтирани плочи, които са прикрепени към основата с помощта на дюбел от пирони с широка глава. Изолацията е подредена на редове, започвайки от сутеренния профил.

 • След това - подсилваща мрежа, която е прикрепена към специален лепилен състав. Първо се укрепват склоновете, ъглите и т. Н. След като инсталирате мрежата, можете да започнете да полагате гипсови слоеве съгласно всички правила, необходими за такава работа.

Вентилирана фасада с Izorok

 • Плочите от минерална вата се използват и във вентилирани фасадни системи. Това е друга възможност за висококачествена външна топлоизолация на сгради. Самата система се крие във факта, че между слоя изолация, който е прикрепен към стената и декоративния облицовъчен слой, има въздушен слой. Необходим е за свободното изтичане на влага от изолационните слоеве. От друга страна, влагата, която прониква под облицовката, не може да достигне топлоизолационния материал, тъй като въздухът служи като преграда. Друго предимство на този метод е, че цялата работа се извършва при всякаква температура.
 • Монтирането на изолацията се извършва по същия начин като монтажа на топлоизолационния слой, което е характерно за мокрия метод. Единствената разлика е, че след монтирането на плочите, рамката на вентилираната фасада е монтирана отгоре.

 • Въпросът за инсталирането на паро- и ветроустойчив филм остава открит. Тук мненията се различават. За да го инсталирате или не, струва си да се съсредоточите върху технологията за монтаж, предвидена за плочи и фасадни системи и препоръките на производителите и специалистите.

Минералните плочи Izorok са надежден и висококачествен материал.Голям избор от продукти с различни показатели и технически характеристики дава възможност за успешното му използване в различни области на строителните работи. Това е лесен за използване и достъпен материал, който ще бъде оценен както от професионалисти, така и от хора, които сами извършват строителството. Освен това през последните години продуктите на Izorok получиха изключително положителни отзиви.

ISOROC

ISOROC има за цел да реши редица проблеми: спестяване на енергия, подобряване на условията на живот, подобряване на качеството на топлоизолация на жилищни и нежилищни сгради, както и задоволяване на нуждите на руските потребители на екологична изолация.

Защо да изберем ISOROC?

Базалтова изолация ISOROC е създадена от екологично чисти суровини - естествен камък, от който чрез топене се получават минерални влакна. Притежава много уникални свойства - не изгаря, не се влошава от излагане на влага, не гние, не се влошава от време на време и е химически неутрален, което позволява на минералните влакна да запазят своята цялост дори когато са напълно потопени в киселини и основи. Този материал е абсолютно безвреден за здравето на хората и домашните животни. Следователно, изолацията, направена от нея, е само популярен продукт - в края на краищата използването му увеличава комфорта на живот в къщата.

Между другото, изолацията се прави чрез пресоване - добавяне на специално синтетично свързващо вещество към минералните влакна и под налягане при температура от 250 ° C, придавайки на тази смес формата на плочи. Нечестни конкуренти разпространяват мълвата, че завършената изолация освобождава вещество като фенол, което е токсично и може да причини сериозни заболявания. Въпреки това, фенол-формалдехидната смола, която е част от свързващото вещество за минералните влакна, губи своите токсични свойства по време на производството на изолация, преминавайки през процес на полимеризация. Следователно в готовите плочи той е в инертно (неактивно) състояние. Изолацията от минерална вата може да излъчва във въздуха не повече от 0,003 mg / m3 фенол и тази цифра е в границите на ГДК (максимално допустима концентрация), докато максималното съдържание на това вещество в атмосферата може да бъде 0,035 mg / m3. Но ако решите купете ISOROC

и се съмнявате в неговата екологичност, поискайте от продавача санитарен сертификат за този продукт, за да се уверите още веднъж, че е безопасен.

Изолация ISOROK - кой да избера?

Компанията ISOROC произвежда шестнадесет разновидности изолация от минерална вата. Кой да изберете, така че изолацията на къщата да е с високо качество и да ви позволи да спестите от отопление и да спестите ресурси за дълго време?

Разбира се, както всяка друга изолация, ISOROC трябва да бъде избрана въз основа на дизайнерските характеристики на вашия дом. В кой регион се намира? Каква ще бъде неговата основа, покрив, стени? Какво има вътре - дървени подове, рамкови прегради, таванско помещение или таванско помещение? Какво ще бъде завършването на фасадата? Отговорите на тези и много други въпроси ще ви помогнат да изчислите правилно плътността и дебелината на изолацията и да изберете онези видове изолация, които ще ви позволят да поддържате топлинните характеристики на къщата без надплащане и допълнителни времеви разходи.

Като цяло ISOROC произвежда както универсална топлоизолация (която е подходяща за изолация на различни конструкции на къща - стени, подове, скатни покриви и др.), Така и нагревател с тясно предназначение. Например IZOFAS за "мокри" фасади или IZORUF за покриви. Компанията произвежда и топлоизолация за създаване на инженерни системи - например IZOSHELL-Ts за тръбопроводи. Цената на изолацията ISOROC

до голяма степен зависи от неговата плътност и якост на натиск и якост на отлепване. Друг параметър, който влияе върху цената, е дебелината на този материал, която може да варира от 30 mm до 200 mm.Следователно можете да изберете продукт от гамата ISOROC за всеки бюджет.

Монтаж на изолация ISOROC

Плочите от базалтова минерална вата са леки и имат стандартен размер 600x1200 мм. Следователно те са много лесни за инсталиране - в крайна сметка един човек може да вдигне изолацията на всякаква височина и да я поправи, без да използва строителна техника. Ако е необходимо, плочите ISOROC могат да се режат с всеки остър инструмент. Те се вмъкват във вътрешността на рамковите конструкции при изолиране на покрива или стените или се полагат върху основата на пода. Когато се монтира на стени без решетка или върху покривна основа, изолацията се закрепва с помощта на лепило или дискови дюбели. В някои случаи се препоръчва използването на пароизолационен материал, който ще удължи живота на изолацията и ще й позволи да запази експлоатационните си свойства.

В нашия магазин можете да закупите изолация ISOROC с доставка

и на цена на едро. Ние ще приложим всякакви
нагреватели за дома
от руски и чуждестранни производители. Ако не знаете как да изберете
изолация за стени
, фасада, под, покрив или фундамент, свържете се с нашите специалисти - те ще ви помогнат да разрешите проблема ефективно и най-икономично.

Преглед на мненията за продукти

За по-пълна картина на техническите характеристики на Izorok можете да проучите свойствата на материалите или да използвате обратната връзка от купувачи, решили да закупят изолация:

„Отдавна чуваме за минералната вата. По време на строителството на къщата беше повдигнат въпросът за производителя. На пазара има много опции, но най-вече положителните гласове са в полза на продуктите Izoroc, така че изборът е спрян на него. Стените са издигнати от шлакоблок, което съкращава времето, но има своите недостатъци: камъкът практически не предпазва от студа. След като изчислихме необходимото количество, закупихме плочи 100х60 см с дебелина 50 мм, което се оказа напълно достатъчно за максимален ефект. Изолацията е монтирана елементарно, не е трудно да се направи със собствените си ръце. Тъй като впоследствие стените бяха планирани да бъдат обшити с сайдинг, при подреждането на решетката те бяха монтирани върху окачвания. Към тях беше прикрепен Isoroc, след което фиксиран с профил. За надеждност се прокарва пяна по шевовете. Изолацията служи добре вече три години, няма оплаквания и цената е приемлива ”.

Аркадий, Воронеж.

„Когато дойде време да подредя дачата, се замислих каква марка материали да купя за изолация. Прегледът на отзивите за производителя Izorok помогна. Гамата от продукти е невероятна, можете да изберете най-подходящия вариант. След поръчка пристигнаха специалисти с изолация, работата беше извършена много бързо и ефективно, цената също беше доволна. Оборудвани стени, покриви, подове. Мина една година, къщата изобщо не пропуска студа, няма течение, мухъл и излишна кондензация. Сега планирам да направя същата топлоизолация за родителите си, съдейки по описанието, тя трае дълго време, полага се много години и няма проблеми по време на работа. "

Егор Арехтин, Москва.

„Планирахме да преоборудваме лоджията, беше необходимо да се избере висококачествена изолация. Възползвахме се от отзивите на приятели и поръчахме Izorok. Съпругът свърши цялата работа сам, изненадващо бързо и лесно. Изтривалките се вписват перфектно, най-важното е да следвате правилната технология и да вземете предвид всички изчисления и запаси при покупка. Обвит с вагон, който пасва идеално. Благодарение на добрата изолация получихме кабинет, удобен и уютен, микроклиматът се поддържа не по-лош, отколкото в други помещения. Излезе евтино за цената, което беше хубав бонус. "

Ангелина, Нижни Новгород.

„Според отзивите Izorok сега е една от най-добрите марки изолация. Избрахме този продукт поради разумната му цена и изобщо не съжалявахме за това. Изграждането на къща изисква огромни разходи, но исках закупуването на икономични опции да не завършва със загуба на качество. Топлоизолацията Izorok отговаря на всички критерии.Тухла не е в състояние да защити стените от замръзване и в тази марка има вид материал, който е идеален за зидария. Съдейки по характеристиките, благодарение на правилната инсталация, тя ще ни служи повече от дузина години. "

Олга, Московска област.

„Izorok беше закупен като изолация за тавана, помогнаха мениджърите, които дадоха добри отзиви на материала. Преди това се доверяваше само на чуждестранен производител, този път на местната компания беше приятно. Лесно е да се инсталира памучна вата, тя не се рони по време на работа. Има няколко вида от него, за пода ще изберем друг вариант с подходящи характеристики. Цената е отлична, можете да купувате с марж и да не се притеснявате за спестяване. Сега също препоръчваме изолацията Izorok на всички наши приятели, тъй като комбинацията от цена и качество напълно задоволява. "

Александър, Тула.

Рейтинг
( 1 приблизителна, средна 4 на 5 )

Нагреватели

Фурни